Aktuality
Populárny článok

Ôsmaci z Volkoviec získali 2. miesto v celoštátnej jazykovej súťaži

poradna

Bratislava, 21. decembra 2022 – Žiaci ôsmej triedy zo ZŠ Volkovce v okrese Zlaté Moravce získali cenné 2. miesto v celoslovenskej súťaži Jazykový WocaBee šampionát. Štvrtý ročník súťaže sa uskutočnil pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Žiaci zo ZŠ Volkovce získali v celoštátnom kole Jazykového WocaBee šampionátu 2. miesto v konkurencii 47 735 žiakov z celej Slovenskej republiky.  

Súťaž Jazykový WocaBee šampionát sa na našich základných a stredných školách uskutočnila v termíne október až december 2022 pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Súťaž prebiehala online v aplikácii WocaBee na učenie cudzích slovíčok.

Kritériom hodnotenia v jednotlivých kolách súťaže bola usilovnosť žiakov v učení sa novej slovnej zásoby. O tej vypovedajú body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii, tzv. WocaPoints. Víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného žiaka. V šampionáte tak trieda súťaží ako tím a v jazykoch sa zlepšujú všetci žiaci. 

Do štvrtého ročníka Jazykového WocaBee šampionátu sa na celom Slovensku zapojilo spolu   47 735 žiakov základných a stredných škôl. Po víťazstve v okresnom a krajskom kole sa ôsmaci zo ZŠ Volkovce v okrese Zlaté Moravce pod vedením svojej pani učiteľky anglického jazyka Viery Krajčiovej umiestnili v celoslovenskom kole súťaže na 2. mieste. 

Počas celého trvania súťaže si v aplikácii precvičili tisícky nových slovíčok z anglického jazyka. Každý zo žiakov získal v celoslovenskom kole priemerne denne 10 078 WocaPoints. Pre lepšiu predstavu – každá správna odpoveď při precvičovaní slovíčok znamená zisk približne 2 WocaPoints. 

Organizátor súťaže a autor aplikace WocaBee Ing. Michal Ošvát hodnotí štvrtý ročník súťaže nasledovne: „Žiakom, ktorí sa umiestnili na najvyšších priečkach Jazykového WocaBee šampionátu srdečne blahoželáme, podali skutočne skvelý výkon. Vo WocaBee máme dobrý pocit nielen z víťazstva najlepších, ale najmä z toho, že vďaka šampionátu sme motivovali tisícky detí k učeniu cudzieho jazyka moderným spôsobom. Veríme, že ich to posunie ďalej v znalosti jazykov, ktoré sú pre ich budúcnosť také dôležité.“

Celkové výsledky súťaže sú dostupné tu: https://www.wocabee.app/sutaz/


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button