Komerčné články

Faktory, od ktorých závisí dizajn vašej kúpeľne

Je pred vami rekonštrukcia alebo zariadenie novej kúpeľne? Potom by ste pri jej navrhovaní mali myslieť nielen na funkčnosť a praktickú stránku, ale aj dizajn. Aj v malom priestore máte niekoľko možností, ako z tohto najdôležitejšieho miesta v domácnosti urobiť nádhernú oázu pokoja a harmónie. 

Potreby

Po prvé si treba premyslieť, aké sú vaše potreby? Potrebujete rušnú, rodinnú kúpeľňu, alebo hľadáte na relax a hygienu estetickejšie miesto? Aj keď si možno myslíte, že všetci používame naše kúpeľne na rovnaké, základné ľudské potreby a funkcie, každý z nás je iný.

Mali by ste sa preto zamyslieť nad tým, ako sa chcete vo svojej kúpeľni cítiť. Ste niekto, kto chce rýchlu, osviežujúcu sprchu a potom byť vonku? Alebo je kúpeľňa miestom, v ktorom relaxujete a venujete sa príprave na nasledujúci deň? Dobre si všetko premyslite.

Tieto úvahy vám pomôžu rozhodnúť sa o dokonalom dizajne vašej kúpeľne, s ktorým nemá najmenší problém ani moderná Miele práčka.

Správne rozloženie kúpeľne

Ak vaše existujúce usporiadanie kúpeľne funguje dobre, meniť ho nemusíte. Znamená to, že vám postačí na príjemnú zmenu vašej luxusnej kúpeľne modernizácia jednotlivých komponentov, pričom zmenu ich umiestnenia už neriešite. 

Možno ale chcete, aby sa veci zmenili. Máte napríklad oddelenú vaňu a sprchovací kút, no oboje nevyužívate. Všetko si dobre zvážte. Rozmery kúpeľne sú nesmierne dôležité, pretože často ide skôr o využitie existujúceho priestoru ako o jeho rozširovanie. 

Praktickosť

Vzhľadom na to, ako kúpeľňa funguje, má určité požiadavky bez ohľadu na jej celkový dizajn.

Nezabudnite preto aj na veci ako sú potrubie, dvere a okná. Ďalšou kľúčovou požiadavkou je vetranie. Ak tento detail prehliadnete, môžete sa neskôr dostať do problémov. V kúpeľni, ktorá je nedostatočne vetraná, sa môže hromadiť kondenzát, ktorý potom ničí všetky veci v okolí, ako je napríklad kúpeľňový nábytok. Nikto predsa nechce kúpeľňu, v ktorej je neustále vlhko.

Zvážte aj osvetlenie vašej kúpeľne, pretože aj to môže výrazne zmeniť vzhľad vášho dizajnu. Jedným z riešení je mať rôzne úrovne osvetlenia vrátane možnosti nízkej úrovne, keď chcú ľudia použiť kúpeľňu uprostred noci bez toho, aby rušili ostatných. Nakoniec zvážte voľbu správneho obkladu do kúpeľne pretože práve ten sa postará o dokonalú estetickú i funkčnú stránku tohto priestoru. 


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button