Komerčné články

Najstarší a najspoľahlivejší stavebný materiál, ktorý prináša úžitok a luxus

Kameň, ako jeden z prvotných stavebných zdrojov, vždy dokázal prizvať do každej budovy iba modernosť a vdýchnuť priestoru charakter a jedinečnú rustikálnu príťažlivosť. V Rímskej ríši steny zdobené kameňmi dokonca zobrazovali status príslušníka vysokej spoločenskej vrstvy. Dnes si tento luxus môže dovoliť každý.

Kameň je navyše jedným z najspoľahlivejších a najstarších stavebných materiálov na svete, ktorý sa môže pochváliť svojou prirodzenou krásou a dynamikou. 

Takže, ak uvažujete o zdobení svojich stien týmto materiálom, ako príjemný bonus získate viacero nasledujúcich výhod. 

Všestranný materiál s možnosťami rôzneho využitia

Pokiaľ ide o kamenné obklady, máte k dispozícii nekonečné možnosti textúr, tvarov a veľkostí.  Kameň je možné použiť v surovej a prírodnej forme alebo leštenej forme s elegantným efektom. Prichádzajú vo všetkých textúrach, tvaroch, formách a farbách, schopné uspokojiť všetky chute a štýly.

Prírodný kameň spracovaný do formy nádherného obkladu okolo krbu alebo pracovnej dosky bude hlavnou postavou vo všetkých farebných a eklektických priestoroch a dokáže premeniť každé miesto na luxusný interiér.

Jednoducho sa čistí a udržiava

Nakoľko je kameň prirodzene odolný voči prachu a plesniam, nikdy sa nebudete musieť obávať namáhavej práce pri jeho čistení a údržbe. V porovnaní s inými materiálmi, ktoré sa používajú na obklad, je kameň oveľa praktickejší a jednoduchší na údržbu.

Pri čistení utierajte kamenné dlaždice alebo aj štýlové pracovné dosky z umelého kameňa čistiacim prostriedkom s vyváženým pH alebo čistiacim prostriedkom bez obsahu mydla. Dbajte na to, aby ste materiál dôkladne opláchli, dostali sa do všetkých štrbín pomocou handričky a vyčistili všetky špáry. 

Vyhnite sa používaniu čistiacich prostriedkov na báze kyselín, pretože narušia škárovaciu hmotu a zanechajú lepty a stopy na alkalických kameňoch ako je napríklad mramor, pieskovec alebo travertín. Čistiace prostriedky na báze kyselín môžu trvalo poškodiť aj škárovací pigment.

Udržateľný a esteticky krásny prvok 

Keďže kameň je prírodný a hojný materiál, ktorý si počas inštalácie nevyžaduje žiadne ďalšie zdroje, je to jeden z najudržateľnejších stavebných materiálov na použitie. Tento všestranný a odolný materiál má navyše rôzny vzhľad, pretože po milióny rokov prechádza mnohými geologickými zmenami a minerálnym zložením. Kameň tiež neobsahuje žiadne toxické alebo škodlivé chemikálie, vďaka čomu je ekologický, esteticky krásny a vysoko udržateľný. A v prípade, že si na okná nainštalujete aj moderné žalúzie, krása tohto materiálu vynikne v prirodzenom svetle, ktoré môžete kedykoľvek regulovať. 


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button