AktualitySamospráva

Mesto Zlaté Moravce nadviazalo medzinárodnú spoluprácu s tromi zahraničnými mestami

poradna

Mestské zastupiteľstvo na svojom druhom zasadnutí dalo súhlas na medzinárodnú spoluprácu Zlatých Moraviec s krajinami Vyšehradskej štvorky a krajín východného Balkánu v rámci projektu zameraného na spoluprácu s družobnými mestami mesta Sierpc v období od 1. januára 2023 do 30. júna 2024.

Ako uviedol zlatomoravecký magistrát, nášmu mestu bola doručená ponuka na spoluprácu s družobnými mestami mesta Sierpc. Konkrétne sa jedná o mestá – Sierpc (Poľsko) – ako vedúci projektu, Hulín (Česká republika) – partner projektu  a mesto Kawadarci (Severné Macedónsko) – partner projektu. Zlatomoraveckí poslanci túto spoluprácu jednomyseľne odsúhlasili.

„Projekt je zameraný na posilnenie spolupráce medzi mestom Sierpc a partnerskými mestami založenej na vypracovaní stratégie rozvoja týchto partnerských miest na báze budovania regionálnej spolupráce – najmä rozvoj energetickej sebestačnosti, rozvoj v oblasti kultúry a cestovného ruchu,“ informuje magistrát.

V rámci aktivít tohto 18 mesačného projektu spadá zorganizovanie série stretnutí pracovných skupín zameraných na vypracovanie predpokladov pre stratégiu rozvoja partnerských miest. Na základe uvedeného bude vypracovaný strategický dokument, ktorý bude zameraný na strategické oblasti – energetická sebestačnosť, odpadové hospodárstvo, verejná bezpečnosť, kultúra, cestovný ruch, ekonomika. Súčasťou projektu bude aj implementácia stratégie rozvoja, čiže prezentácia prvkov kultúry každého z partnerských miest zamerané na tradície, cestovný ruch a propagáciu produktov na danom území.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button