AktualityKomerčné články

Vyberte si kvalitný, pohodlný a bezpečný kočík

Pri pokuse o kúpu kočíka, ktorý spĺňa kritériá bezpečnosti, pohodlia a spoľahlivosti, sa mladí rodičia môžu stratiť v množstve ponúk na trhu. Koniec koncov, ide o veľké množstvo rôznych modelov, z ktorých každý má svoj vlastný špeciálny dizajn, konštrukciu a účel. Preto prvá vec, na ktorú by ste sa mali zamerať, je rôznorodosť detských kočíkov.

Aké typy kočíkov existujú?

Pri výbere kočíka pre bábätko je potrebné dbať na jeho súlad s potrebami dieťaťa aj rodičov.

1. Športový kočík

Toto je možno najobľúbenejší typ kočíka. Športový kočík a jeho popularita je spôsobená vlastnými dobrými dôvodmi:

• konštrukčné vlastnosti vytvárajú pohodlné podmienky pre odpočinok pre dieťa;

• dodržiavanie širokého vekového rozpätia – od šiestich mesiacov do troch rokov.

Modely kočíkov sa líšia hmotnosťou a mechanizmom montáže. Existujú kočíky ťažké (10-12 kg), ľahké (9 kg) a ultraľahké (menej ako 6 kg).

2. Kombinované kočíky

Kombinované kočíky sú určené pre novorodencov. V nich dieťa spí najmä na čerstvom vzduchu. V závislosti od ročného obdobia sa modely delia na zimné, letné a celoročné. Zimné možnosti majú široký, priestranný kočík, do ktorého sa pohodlne zmestí bábätko oblečené v kombinéze alebo zabalené v teplej deke, veľké kolesá a teplý návlek na nohy.

Výhody kombinovaných kočíkov:

• rôzne dizajny zamerané na dosiahnutie pohodlia, bezpečnosti a ochrany zdravia dieťaťa;

• lepšia priechodnosť a hladká jazda vďaka veľkým kolesám;

• elegantný a štýlový dizajn.

Letné kočíky-kolísky sú menšie ako ostatné. Na ich výrobu sú použité ľahšie materiály a dizajn ozvláštnia pestré farby a detaily.

3. Trojkolesové kočíky

Tieto modely sa vyznačujú nízkou hmotnosťou, pohodlným ovládaním a zaujímavým dizajnom, ktorý zaujme nejedného rodiča. Predné koleso sa otáča okolo osi, čím sa zvyšuje manévrovateľnosť kočíka. Existuje aj obvyklý mechanizmus fixácie ega. Väčšina modelov má dizajn knihy, ktorý sa dá zložiť jedným kliknutím.

Aký typ kočíka si vybrať?

Dnes existuje veľa rôznych typov kočíkov. V prvom rade by ste si mali vyberať v závislosti od účelu kočíka, materiálov produktu, veku a počtu detí. Spomedzi mnohých vecí spojených s narodením bábätka je výber kočíka jednou z kľúčových. Po pochopení typov kočíkov nebude problém vybrať si potrebný model, najmä v našom internetovom obchode.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button