AktualityKomerčné články

Poklady Turecka: Najkrajšie cestovateľské destinácie, ktoré sa oplatí navštíviť

Turecko patrí a určite aj naďalej bude k stále najobľúbenejším dovolenkovým destináciám pre turistov z celého sveta. Dôvodom nie je iba ideálna klíma a dostupné more s čistými plážami, ale aj krásne hotelové komplexy v rôznych obľúbených destináciách. A práve od toho, ktorú destináciu si za svoj cieľ letného relaxu zvolíte, závisí, ako dobre si oddýchnete. 

Oblastí vhodných na dovolenku v Turecku je viac, takže, aby sme vám výber uľahčili, predstavíme vám tie najlepšie. 

Bodrum

Hľadáte ideálne miesto na letnú dovolenku v Turecku? Potom je to rozhodne Bodrum. Bodrum  patrí k skutočným vrcholom tureckého Egejského mora a jedným z najobľúbenejších dovolenkových miest pre ľudí, ktorí milujú nočný život. Počas dňa tu môžete úžasne relaxovať na mnohých plážach alebo len pozorovať rybárov v prístave.

Marmaris

Aj oblasť Marmaris ponúka všetko pre perfektnú plážovú dovolenku. Nájdete tu takmer viac ako 10 kilometrov pláží na krásnom pobreží. Môžete tiež navštíviť neďaleké destinácie rovnako krásneho Grécka, ako je napríklad ostrov Rhodos. V Marmarise je tiež množstvo zaujímavých pamiatok, ako napríklad hrad v prístave zo 16. storočia alebo krásne staré mesto.

Antalya

Antalya je známa najmä svojim historickým starým mestom s pamiatkami, ktoré siahajú až do staroveku. Na východ od mesta tečie po strmých útesoch impozantný vodopád Düden. Pozdĺž mora vás tu zasa čakajú dlhé piesočnaté pláže. V Antalyi tiež pristávajú lietadlá, takže cesta do rezortu bude naozaj krátka a neuberie vám vzácny čas z dovolenky, na ktorej si potom môžete oveľa dlhšie vychutnávať milované a lahodné Prosecco. 

proslgn/Shutterstock.com

Side

Naozaj k jedným z najobľúbenejších letovísk na Tureckej riviére patrí Side. Dlhé piesočnaté pláže sú skutočným rajom pre kúpajúcich sa. Vzhľadom na veľkorysé možnosti kúpania je tu množstvo ponúk aj pre nadšencov vodných športov. Dobrým tipom sú aj starobylé ruiny starého mesta Side, vďaka čomu si tu na svoje prídu aj milovníci kultúry a histórie. 

S.Tatiana/Shutterstock.com

Alanya

Alanya je veľmi rozmanité pobrežné mesto, ktoré má okrem klasických výhod, akými sú dlhé pláže, množstvo pamiatok, múzeí a aktívny nočný život. Z okolitých kopcov je možný paragliding a v mori sa dajú praktizovať všetky druhy vodných športov. Alanya sa nachádza pomerne ďaleko od letiska v Antalyi, takže cesta transferom vám zaberie aj viac ako dve hodiny. 

Kemer

Kemer sa nachádza juhozápadne od Antalye a zaujme svojimi kamienkovými a piesočnatými plážami a okolitým pohorím Taurus s impozantnými vrcholmi. Aj v blízkosti Kemeru môžete navštíviť vzrušujúce staroveké pamiatky, ako sú ruiny starého prístavného mesta na pláži Olympos.

Izmir

Izmir je jedno z najväčších miest v Turecku a nachádza sa v rovnomennom zálive pri Egejskom mori. Stojí za to navštíviť tu početné budovy, kaviarne a prístav. Pôsobivé sú aj historické miesta staroveku. V tomto rozmanitom meste si samozrejme môžete oddýchnuť aj pri mori.

Stačí si všetko dobre naplánovať, vybrať vhodnú cieľovú destináciu a dovolenku v Turecku plnými dúškami užívať. 

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button