AktualityPozvánky

Svetový deň vody 2023

poradna

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2023 na oslavy Svetového dňa vody.

Témou Svetového dňa vody 2023 je urýchlenie zmien na riešenie krízy v oblasti vody a hygieny. Celosvetová kampaň s heslom „Buď zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete“motivuje ľudí, aby začali konať a aby začali od seba. Inšpiráciou tohtoročnej témy je starodávny príbeh z Peru o kolibríkovi, ktorý opisuje ako ľudia reagujú počas krízy. Práve malý kolibrík ukázal všetkým naokolo, silným a veľkým, že každý z nás vie prispieť aj malou troškou k tomu, aby sme globálnu krízu v oblasti vody, sucha a hygieny zmiernili. „Robil, čo mohol.“ On má byť symbolom tej zmeny, ktorú chceme vidieť vo svete.

Požiadavky na spotrebu vody sa neustále zvyšujú za účelom uspokojovania stúpajúcich potrieb rastúcej svetovej populácie. Podľa dostupných informácií v roku 2030 bude 47 % svetovej populácie žiť v oblastiach s nedostatkom vody.

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., prostredníctvom svojich odštepných závodov organizuje pre širokú verejnosť oslavy, ktorých cieľom je pripomenúť význam pitnej vody, jej dôležitosť pre zachovanie zdravia a života na Zemi a viesť hlavne deti a mládež k ochrane životného prostredia a vodných zdrojov.

Pre návštevníkov nášho podujatia sme pripravili:

• ukážky vodárenskej techniky,
• bezplatné orientačné vyšetrenia vzoriek vody,
• prezentáciu spoločnosti a ponuku voľných pracovných miest,
• vodárenské mestečko,
• vyhodnotenie kreatívne výzvy vyhlásené ZsVS, a.s.

Pre deti sme pripravili aj bohatý detský program s motiváciou pomoci. Cieľom bude nazbierať čo najviac kvapiek vody (samolepiek) a nalepiť na veľkú tabuľu a tým pomôcťkolibríkovi uhasiť horiaci les.

Viac informácií na: www.zsvs.sk/o-nas/aktuality/svetovy-den-vody-2023

Zapojte sa s nami do výzvy OSN a pomôžte vytvoriť globálny kŕdeľ kolibríkov.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button