AktualityTýždeň v samospráve

Týždeň v samospráve 14-2023

poradna

Oddelenie strategických činností informuje

Mesto Zlaté Moravce predložilo žiadosť o nenávratný finančný príspevok na podporu operácií zameraných na riešenie migračných výziev v dôsledku vojenskej agresie voči Ukrajine na Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky vo výške 270 400,00 EUR. Výdavky v rámci výzvy sú poskytované paušálnou sadzbou ako refundácia výdavkov, ktoré už mali obce a mestá v súvislosti s krízou na Ukrajine.

Dane a poplatky

Oddelenie miestnych daní postupne doručuje  listinné rozhodnutia na daň z nehnuteľností, daň za psa a poplatok za komunálne odpady do vlastných rúk občanom, ktorí nemajú aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie.

Do elektronických schránok už boli zaslané všetky rozhodnutia pre obyvateľov, ktorí majú trvalý pobyt v bytových domoch. Upozorňujeme daňovníkov, aby si obsah elektronickej schránky priebežne kontrolovali. Ak v úložnej lehote  adresát  nepotvrdí  notifikáciu o doručení, rozhodnutie sa bude považovať za doručené uplynutím 15-dňovej úložnej lehoty aj v prípade, ak sa o tom adresát nedozvedel. Ide o fikciu doručenia.

V týždni od 03. apríla 2023 do 06. apríla 2023 boli prostredníctvom doručovateľky mesta doručené rozhodnutia na dane a poplatky obyvateľom s trvalým pobytom na uliciach:

  • Kalinčiakova
  • Mládeže
  • Nitrianska

Neprevzaté rozhodnutia na daň a poplatok pre uvedené ulice si daňovníci môžu vyzdvihnúť v podateľni mestského úradu do 21. apríla 2023 v úradných hodinách. Po tomto termíne budú rozhodnutia odovzdané na doručenie cez Slovenskú poštu.

Oddelenie školstva a sociálnych vecí

Riaditeľky materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Zlaté Moravce podľa § 150 ods.5 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení  niektorých zákonov poskytli deťom materských škôl  v dňoch 6. apríla 2023 a 11. apríla 2023 riaditeľské voľno. Pedagogickí zamestnanci a vedúca školskej jedálne z MŠ Kalinčiakova a MŠ Prílepy  sa dňa 6. apríla 2023 zúčastnili celodenného školenia GDPR (Ochrana osobných údajov). Pedagogickí zamestnanci MŠ Kalinčiakova sa dňa 11. apríla 2023 zúčastnili aktualizačného vzdelávania. Pedagogickí zamestnanci a vedúce školských jedální z MŠ Žitavské nábrežie, MŠ Štúrova a MŠ Slnečná sa zúčastnia školenia GDPR v 15 týždni.

Divadelné predstavenie „Zahráte mi manžela? alebo maliar izieb“

Dňa 3. apríla 2023 sa v divadelnej sále MSKŠ uskutočnilo divadelné predstavenie “Zahráte mi manžela? alebo maliar izieb”. V divadelnom predstavení vystúpili herci Zuzana Fialová, Zdena Studenková a Roman Poláčik. Autor hry Donald Churchill je v Anglicku veľmi populárny a často hraný autor. Je autorom komédií, ktoré si kladú jediný cieľ, pobaviť a rozosmiať diváka. Aj preto bola divadelná sála v MSKŠ takmer vypredaná.

Najbližšie vystúpenie bude 13.apríla 2023 o 18:00, predstavia sa Cigánski diabli. Pripravte sa na veľkolepú hudobnú oslavu! Cigánski diabli sú na hudobnej scéne už 15 rokov a v Kursalone chcú svoje jubileum osláviť spolu s vami. Môžete sa tešiť na jedinečné spojenie ľudovej hudby so svetovou klasikou či ďalšími hudobnými žánrami ako jazz, etno, flamenco či gypsy music.

Následne 14. apríla 2023 o 18:00 je  krst knihy Ľuba Olacha – Moje Najmilšie.

Deti si prídu na svoje 19.apríla 2023 o 17:00. Úplne nové predstavenie s Huncúlikom, Smejkom a Tanculienkou s pesničkami.

Bližšie informácie na MsKŠ Zlaté Moravce. http://www.kulturazm.sk/


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button