AktualityŠkoly

Kuchársky päťboj

poradna

Pod záštitou spoločnosti METRO Slovakia, sa dňa 29. marca vo Zvolene konala súťaž pod názvom „ Kuchársky päťboj“. Stredná odborná škola obchodu a služieb sa dostala medzi najlepšie tri tímy kuchárskych majstrov.

Žiaci tretieho ročníka Eliška Kéryová, Daniela Beskidová, Anabela Babocká, Samantha Karvayová a Michal Král sa pod vedením MOV tvrdo pripravovali na tento kulinársky päťboj, ktorý pozostával z precízneho krájania cibule, póru na spôsob JULIENNE, zemiakov na kocky, filetovania pstruha a vykosťovania kurčaťa na galantínu. Práve posledná spomínaná disciplína nás trochu potrápila, no všetko sme zvládli k spokojnosti. Disciplíny hodnotila odborná porota , ktorá bola zložená z predstaviteľov kulinárskeho sveta. Na celý priebeh dohliadalo prísne oko Vojta Artza, Lukáša Guzmana a Andreja Rotha.

Hodnotila sa technika krájania, kvalita nakrájaných, filetovaných a vykostených surovín, ktoré sme museli stihnúť v časovom limite.

Domov sme sa vrátili s pozitívnou mysľou a s pocitom, že výber kuchárskeho remesla bol pre nás ten správny.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button