AktualityŠkoly

Deti z troch škôlok predviedli svoj talent na Folklórnom festivale

obed
poradna

Súkromná materská škola Viktorka zo Zlatých Moraviec zorganizovala na svojej pôde prvý ročník detského Folklórneho festivalu. Okrem detí z Viktorky tu vystúpili aj škôlkári z materských škôl Nemčiňany a Choča.

Festival sa uskutočnil v stredu 24. mája 2023 vo vonkajších priestoroch materskej školy Viktorka. Začínalo sa o 15.00 hodine. „Keďže máme zameranie na regionálnu výchovu – robíme rôzne akcie, ako napríklad stavanie mája, pálenie Moreny, páranie peria a podobne, rozhodli sme sa zorganizovať prvý ročník Folklórneho festivalu. Prizvali sme i dve materské školy – z Nemčinian a Choče. Pásmo festivalu sa volalo: Čie sú to húsky na tej vode,“ povedala riaditeľka súkromnej materskej školy Viktorka Jana Legényová.

V hodinovom programe ako prvé vystúpili deti z Viktorky, nasledovali malí folkloristi z Nemčinian a následne deti z Choče. Na záver vystúpili škôlkári zo všetkých troch škôl spoločne a zaspievali pieseň Čie sú to húsky na tej vode.

„Ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí prišli. Festival dopadol na výbornú. Sme folklórne zameraná materská škola a chceme, aby naše deti pokračovali v ľudových tradíciách našich predkov, toto bol cieľ celého festivalu,“ povedala na záver riaditeľka Legényová.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button