AktualityŠkoly

Výtvarné umenie v Materskej škole, Štúrova

poradna

Materská škola, ul. Štúrova, sa zapojila do medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí predškolského veku XXIV. “Žitnoostrovské pastelky2023”, ktorej organizátorom je Žitnoostrovské osvetové stredisko Dunajská Streda.

Na medzinárodnej súťaži bolo vystavených 207 výtvarných prác detí zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Bulharska.
Materskú školu reprezentovali 4 výtvarné práce, ktoré vytvorili malí “maliari” Jakub Bošanský, 4.r, Anežka Pinterová, 4.r., Ema Blažová, 5.r. a Hana Krčmáriková, 5.r., pod vedením Ivany Homolovej.
Tešíme sa, pretože práca Anežky Pinterovej s názvom “Až raz budem učiteľkou” získala v tejto súťaži ocenenie.

SLOVENSKÁ ÚSTREDNÁ HVEZDÁREŇ V HURBANOVE v spolupráci s KRAJSKÝM OSVETOVÝM STREDISKOM V NITRE vyhlásili XXXVIII. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže VESMÍR OČAMI DETÍ

Súťaží sa v dvoch etapách:

1. etapa – okresné kolo, org. Krajské osvetové stredisko v Nitre (KOS) – marec 2023
2. etapa – celoslovenské kolo, org. SÚH Hurbanovo – jún 2023
Materská škola, ul. Štúrova sa zapojila aj do tejto výtvarnej súťaže a v okresnom kole získali ocenenie až 3 výtvarné práce.
Ocenenie získali: Samuel Košík, Elena Lévaiová a Ema Blažová.

Naše mesto sme reprezentovali aj na celoslovenskej výtvarnej súťaži “Moja materská škola”, ktorá sa konala pri príležitosti 30.výročia vzniku Spoločnosti pre predškolskú výchovu v rámci Celoslovenskej odbornej konferencie s medzinárodnou účasťou, pod záštitou a odbornou garanciou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a mesta Martin, v dňoch 27. – 28. apríla 2023.
Materskú školu a tým aj Mesto Zlaté Moravce reprezentovali výtvarné práce  Emy Blažovej, Marcusa Švrčiča, Hany Krpalovej, Anežky Pinterovej a Mii Černákovej.

MŠ Štúrova
Ivana Homolová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button