AktualityKomerčné články

4 užitočné tipy, ako minúť menej za farby do tlačiarní

Ak tlačíte často, môžete mať pocit, že nové tonery alebo cartridge kupujete snáď každý druhý deň. Čo s tým? Prestať tlačiť je vo väčšine prípadov úplne nereálny variant, môžete ale znížiť náklady na nákup. Aké možnosti finančnej úspory sa ponúkajú? Pozrite sa na 4 užitočné tipy:

Prestať tlačiť je vo väčšine prípadov úplne nereálny variant, môžete ale znížiť náklady na nákup. Aké možnosti finančnej úspory sa ponúkajú? Pozrite sa na 4 užitočné tipy:

1.  Nakupujte tonery a cartridge vo väčších baleniach

Či už kupujete multi-pack s farebnými náplňami alebo balenie obsahujúce aj čiernu farbu, nákup tonerov a cartridgov vo väčších baleniach vás vyjde výrazne lacnejšie než nakupovanie po kusoch. Jednorázovo sa samozrejme môže jednať o väčší výdavok, na druhú stranu máte možnosť využiť rôznych množstevných zliav, vďaka ktorým bude nákup z dlhodobého hľadiska lacnejší.

Všeobecne potom ale platí, že sa rozhodne viac oplatí tlačiť laserom. Tonery vyjdú oveľa výhodnejšie než atramentové cartridge. A ani kvôli nim nemusíte opúšťať pohodlie obývačky alebo kancelárie – na internete ľahko objednáte výhodné balenia tonerov do laserových tlačiarní od väčšiny zavedených výrobcov, ako je napríklad Canon alebo Brother.

2.  Ak tlačíte len čiernobielo, nenakupujte zbytočne farebné náplne

Máte prehľad o tom, aký druh tlače na vašej tlačiarni prevažuje? Ak ste reklamná agentúra a tlačíte množstvo letákov a ďalšie grafiky, najskôr sa bez farebnej tlače nezaobídete.

Ale čo keď z 90% tlačíte len e-maily alebo jednoduché textové dokumenty? Možno si vystačíte iba s čiernym atramentom. Ide predovšetkým o to, zamyslieť sa, čo skutočne tlačíte, respektíve čo v reáli potrebujete tlačiť.

3.  Pri výbere tlačiarne zohľadnite výťažnosť jej náplne

Pri zaobstaraní novej tlačiarne určite vyberáte podľa celého radu kritérií, zaujíma vás cena, rýchlosť tlače a typ tlačených materiálov (fotky, texty, grafika atď.). Zamerať by ste sa ale mali aj na dlhodobé náklady.

V mnohých prípadoch sa oplatí kúpiť aj o polovicu drahšiu tlačiareň, ak používa úspornejšie náplne a má nižšiu dlhodobú spotrebu. Než kúpite novú tlačiareň, zistite si, aké tonery používa a aká je ich výťažnosť.

4.  Nakupujte kompatibilné náplne

O kompatibilných náplniach (respektíve alternatívnych toneroch) koluje mnoho poloprávd, omylov a mýtov. Ak ich nakupujete od pochybných predajcov za podozrivo nízke ceny, riskujete život svojej tlačiarne. Keď ale viete, kde ich nakupovať, nespoznáte rozdiel oproti značkovým náplniam od renomovaných výrobcov. V niektorých prípadoch dokonca alternatívne tonery svojich originálnych protivníkov aj predbehnú – predovšetkým v nákladoch na jednu vytlačenú stranu.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button