Aktuality

Inkluzívne detské ihrisko bude chrániť nová kamera

obed
poradna

Inkluzívne detské ihrisko, ktoré sa nachádza na Hviezdoslavovej ulici, na verejnom priestranstve pri zadnej bráne Materskej školy Žitavské nábrežie, dostane kameru. Mesto na ňu dostalo dotáciu.

O získaní nenávratného finančného príspevku informovala Miroslava Kováčová, vedúca Oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach. „Nitriansky samosprávny kraj zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie z rozpočtu NSK na podporu všeobecného rozvoja obcí a miest na území Nitrianskeho samosprávneho kraja.  Celková schválená dotácia pre jedného oprávneného žiadateľa je do výšky 5 000 eur. Mesto Zlaté Moravce v rámci tejto výzvy požiadalo finančné prostriedky na Kamerový systém na detské inkluzívne ihrisko nachádzajúce sa pri budove Materskej školy na Žitavskom nábreží, za účelom zníženia kriminality a jej vzniku prevenciou a zvýšením bezpečnosti,“ uviedla.

Inkluzívne ihrisko na Hviezdoslavovej ulici bolo pre verejnosť otvorené  dňa 1. apríla 2023.  Ihrisko tvorí jedenásť prvkov z agátového dreva, a to pieskovisko, čln, kolotoč, hojdačka hniezdo, altánok, veľká loď Nina, menšia loď Pinta, reťazové hojdačky pre deti, fit dráha, infotabuľa, lavička a smetný kôš. Na výstavbu ihriska získalo mesto Zlaté Moravce nenávratný finančný príspevok vo výške 45 000 eur z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button