AktualityKomerčné články

Masáž rúk uvoľní svaly a pomôže orgánom

Ľudské telo predstavuje zložitý systém, v ktorom je všetko navzájom prepojené. Napríklad na rukách sa nachádza veľké množstvo nervových a energetických zakončení, ktoré súvisia s orgánmi a inými časťami organizmu. Preto sa za veľmi účinnú metódu liečby telesnej schránky, orgánov a mysle považuje masáž rúk.

 Ruky sú bránou k ľudskému telu

Masáž rúk môže byť iba sladkou bodkou za klasickou relaxačnou masážou, ale aj hlavnou ozdravnou kúrou či prevenciou. Výhodou je, že ju môžete za použitia masážneho oleja alebo kozmetiky ako je krém na ruky praktizovať aj sami na sebe. Stimuláciou svalov a nervových zakončení na dlani pocítite postupné uvoľnenie. Jemné ťahy prstov na mäkkom tkanive zlepšujú telesnú cirkuláciu lymfy, uľavujú od bolesti, upokojujú myseľ a zaťažené orgány.

Reflexná masáž ako alternatívna liečba

Od reflexnej masáže nečakajte obyčajnú masáž, líši sa ako technikou, tak aj výsledkami. Pri reflexnej metóde ide o stláčanie špecifických akupresúrnych bodov, ktoré sú spojené s jednotlivými orgánmi. Keďže ide o veľmi jednoduchú masážnu techniku, môžete si body postláčať sami pred spaním alebo pri televízii. Bolesť pri tlaku spravidla signalizuje problém u priradeného orgánu, masážou prstov dokážete odbúrať aj niektoré psychické problémy.

  • Masáž palca pomôže s únavou, stresom aj výbuchmi hnevu.
  • Masáž ukazováka odstráni nervozitu a náladovosť.
  • Masáž prostredníka zaženie nespavosť, bolesť hlavy a krku.
  • Masáž prstenníka zmierni bolesti kolien, kašeľ aj zažívacie problémy.
  • Masáž malíčka si poradí s bolesťami chrbta a menštruačnými kŕčmi.

Jednoduchá, ale funkčná technika

Ruky si pred masážou nahrejte v teplej vode s prírodným olejom, napríklad jojobovým, prípadne iba chvíľu trite dlane o seba. Ruky vždy dôkladne natrite, aby ste nedráždili pokožku. Masírujte jemnými krúživými pohybmi a na dané body zľahka zatlačte. Ak cítite bolesť, povoľte a nesnažte sa miesto rozmasírovať. Nejde totiž o svalový trigger point (stiahnuté svalové vlákno), ale o signál, že je niečo zle vo vnútri tela. Začínajte vždy masážou pravej ruky a potom prejdite na ľavú.

Starajte sa o svoje telo

Masáže sú jednou z najspoľahlivejších relaxačných metód, pri ktorých si oddýchne telo aj hlava. Pokiaľ nemáte čas dochádzať za masérom, doprajte si masáž aspoň doma s partnerom alebo svojpomocne. Nielen dlane, ale aj chodidlá sú plné akupunktúrnych bodov, ktorých stimulácia vám uľaví od stresu i bolesti. Starajte sa o svoje telo a ono vám to vráti vo veľkom.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button