Komerčné články

Prečo je hydroizolácia plochej strechy či spodnej stavby dôležitá?

Hydroizoláciu môžeme považovať za jeden zo zásadných krokov každej stavby. Jej úlohou je ju ochrániť hlavne pred vlhkosťou.

Ak sa chcete do budúcna efektívne vyhnúť negatívnym dopadom vlhkosti, nesmiete zabudnúť na hydroizoláciu. Tú môžete využiť pri spodnej stavbe, ale aj napríklad strechách.

Hydroizolácia plochej strechy vydrží aj veľký tlak vody

Každá strecha by mala čo najefektívnejšie ochrániť budovu pred vodou oboch skupenstiev. Najdôležitejšou vrstvou strešnej stavby je práve hydroizolácia. Pozor však na jej kvalitu či profesionálne vyriešenie, aby ste disponovali naozaj spoľahlivým súvislým a vodotesným povlakom. Hydroizolácia plochej strechy tak pomôže odolať rôznym klimatickým vplyvom. Spomeňme napríklad sneh, ľad, dážď, krúpy, ozón, UV žiarenie, vietor či teplotné zmeny. Ďalšou výhodou je zabránenie úniku tepla cez strop posledného poschodia. Mala by odolať aj značnejšiemu tlaku, ktorý ej pri tomto type striech veľmi častý. Takto izolovaná plochá strecha ale musí byť aj stabilná, dostatočne mechanicky odolná, chrániť pred hlukom a z bezpečnostnej stránky čo najefektívnejšia aj z požiarneho hľadiska. Možnosťou je naniesť ju na celú strechu, prípadne len vyplniť deravé miesta v existujúcej izolácii. 

Hydroizolácia spodnej stavby ako ochrana pred spodnou vodou

Veľmi dôležitou je aj hydroizolácia spodnej stavby. Tá zaisťuje efektívnu ochranu podzemnej stavebnej konštrukcie hlavne voči spodnej vode. Pri jej výbere pozerajte na viacero atribútov. Mala by disponovať dostatočnou pevnosťou a pružnosťou či odolnosťou proti ultrafialovému žiareniu. Z bezpečnostného hľadiska určite dbajte na ohňuvzdornosť. Tento typ hydroizolácie vie priniesť zaujímavé úspory aj pri spotrebe. Jej kvalitné prevedenia zachovajú pružnosť náteru aj po jeho stuhnutí a spoľahnúť by ste sa mali aj na ekologickú čistotu a bezpečnosť. Aj tu máte na výber variantu nanesenia na celú plochu alebo len zaplnenia trhlín v existujúcej izolácii. Ak teda hľadáte ochranu najmä pred tlakovou vodou, ste na správnej adrese. Pre správnu voľbu technického riešenia sa radšej obráťte na špecialistov.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button