Aktuality

Domáci kútik pre dokonalý odpočinok

Domov by sme mali mať spojený s odpočinkom. Pre mnoho z nás ale domov predstavuje iba novú várku starostí a povinností. Urobte si doma (napríklad čitateľský) kútik len sami pre seba, v ktorom si naozaj oddýchnete a naberiete dostatok síl na domácnosť, deti i prácu.

Na vlastný kútik nepotrebujete celú rezidenciu – stačí aj garsónka

Na veľkosti naozaj nezáleží. Pokojný čitateľský kútik si môžete vytvoriť aj v tej najmenšej garsónke. A možno bude mať ešte väčšie kúzlo ako samostatná knižnica či čitáreň v niekoľkoizbovom baráku, ktorý svojimi rozmermi pripomína panský zámok.

Pri tvorení vlastného pokojného, ak chcete čitateľského kútika potrebujete úplne iné veci. Na čo sa pri výbere toho najlepšieho miestečka v rámci bytu sústrediť?

  • Dostatok prirodzeného svetla.
  • Miesto s maximom pokoja.
  • Možnosť vyčarovať si vysnívanú atmosféru.

Inšpirujte sa pri tvorbe magického interiéru na inšpiromate webu MKlôžkoviny .

Svetlo

Svetlo je pre čítanie a ďalšie koníčky veľmi zásadné. Ideálne je mať vo svojom kútiku maximum prirodzeného svetla a samozrejme aj dostatočne výkonnú a príjemnú lampičku, ktorá vám umožní venovať sa koníčkom aj počas večerov či zamračených dní. Žiarovka v lampičke by mala poskytovať príjemné, tlmené svetlo, ktoré vám nenaruší spánok. Ideálna je intenzita okolo 300 lúmenov.

Pokoj

Pokiaľ máte doma deti a bývate klasickom byte, nájsť pokojný kútik sa môže zdať až nemožné. Však to poznáte, mamička nemá ani na záchode pokoj. Napriek tomu sa snažte miesto vyberať mimo tých najfrekventovanejších zón, ako je v mnohých domácnostiach napríklad kuchyňa. S filtráciou hluku môžu pomôcť aj protihlukové slúchadlá alebo príjemná hudba, v ktorej žiadnu bitku ani „mami mami“ ponorená v príbehu vašich obľúbených hrdinov nebudete počuť.

Atmosféra

Veľmi dôležitá je tiež príjemná atmosféra plná pohodlia a hygge. K tomu vám pomôžu pohodlné vankúšiky, mikroplyšové deky, príjemná umelá kožušina, ktorá zahreje nohy… a samozrejme by ste nemali zabúdať ani na kúzlo aromaterapie. Nechajte sa vôňou éterických olejov preniesť do sveta spomienok aj fantázie…

Odpočinok je extrémne dôležitý preto, aby sme zvládli naplno fungovať v práci a byť tu pre svoju rodinu nielen fyzicky, ale aj myšlienkami. Nepodceňujte jeho silu a vytvorte si doma miesto, ktoré vás zrelaxuje behom pár okamihov.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button