AktualityŠport

Úspešne ukončená sezóna športových lezcov

poradna

Lezecký šport v meste sa teší velkej popularite u detí a tento rok sa síce počet lezcov ešte podarilo rozšíriť o najmladších členov v prípravke, ako aj o násťročných, kapacitne však už klub naráža na priestorové aj časové limity.

Od roku 2017, kedy sa podarilo vytvoriť prvú pretekársku skupinu začínajúc s najmenšími v jedinej kategórii U10, ubehlo 7 rokov. Momentálne už má HK Zlaté Moravce pretekárske obsadenie v kategóriách U10, U12, U14, U16 a U18. Pretekársky reprezentačný tím absolvoval v priebehu roku 15 pretekov slovenského pohára a MSR v každej disciplíne.

Minuloročná zimná príprava priniesla svoje ovocie. Lezci Zlatých Moraviec získali v tomto roku 21 medailových umiestnení na jednotlivých kolách slovenského pohára. Klub opäť tento rok dosiahol historický úspech a to získaním neuveriteľných 10 medailí z MSR. HK Zlaté Moravce má 2 Majstrov Slovenska v lezení na rýchlosť v kategórii U16- Viktória Sališová a Timotej Ondrejka, pričom obaja uspeli aj na dospeláckych MSR a získali bronz. Laura Balážová si rovnako úspešne odniesla z rýchlostných MSR striebro z kategórie U18 a aj z kategórie žien. V lezení na rýchlosť zamakali aj mladšie pretekárky a Johana Ščibrániová sa tešila zo striebra v kategórii U10 a Lilly Valkovičová si zalezeným osobákom vybojovala bronz v kategórii U14.

Viktória, ktorá je aj členkou reprezentácie SR a zbiera skúsenosti aj na Európskych pohároch, ukazuje svoje kvality skrz všetky disciplíny, a aj z MSR v boulderingu si odniesla z pomedzi silnej konkurencie striebro a napriek 3mesačnému výpadku pre zranenie ukázala, ako kvalitná bola jej príprava a tešila sa aj z tretej bronzovej medaili z MSR v lezení na obtiažnosť. Za jej výsledky bola ocenená ako Športovkyňa NSK, Mesta Zlaté Moravce a Mesta Vráble, odkiaľ pochádza.

V sobotu 11.11. sa v Žiline uskutočnilo vyhodnotenie slovenského pohára 2023. Horolezecký klub Zlaté Moravce získal 7 pohárov:

Viktória Sališová:

  • 1.miesto Slovenský pohár v lezení na rýchlosť U16
  • 3. miesto Slovenský pohár v lezení na rýchlosť Ženy
  • 3.miesto Slovenský pohár v kombinácii Lead a Boulder U16

Laura Balážová:

  • 2.miesto Slovenský pohár v lezení na rýchlosť U18
  • 2.miesto Slovenský pohár v lezení na rýchlosť Ženy

Timotej Ondrejka:

  • 2.miesto Slovenský pohár v lezení na rýchlosť U16
  • 2.miesto Slovenský pohár v lezení na rýchlosť Muži

Gratulujeme všetkým a dúfame, že im motivácia trénovať a zlepšovať sa vydrží aj v novej sezóne.

Horolezecký klub Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button