AktualityŠkoly

Bubnovačka v ZŠ, Robotnícka 25, Zlaté Moravce

poradna

November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa.
18. november je Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa.

Práve preto si organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili 18. november za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ!
Od roku 2014 vždy v novembri sa organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.
Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“ zaznela Slovenskom a Českom už po desiatykrát 20. novembra 2023, v čase 10:00 – 11:00, aby sme pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý! Patronát nad podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová a Klára Laurenčíková, splnomocnenkyňa vlády Českej republiky pre ľudské práva.
Aj naša škola, Základná škola, Robotnícka 25, Zlaté Moravce, sa rozhodla do tejto akcie zapojiť. V telocvični školy sa zišli všetci naši žiaci s učiteľmi a s myšlienkou podpory a ochrany všetkým deťom sveta, ktoré zažívajú násilie, bubnovali. Ďakujeme za ochotu a pomoc pani Želiskovej, matke a členke nášho RZ, ktorá nás svojím bubnom sprevádzala.
Ďakujem za podporu pre všetky deti sveta a chcem povedať, že s násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka!
Želám všetkým deťom život plný krásnych zážitkov bez násilia!!!

Mgr. Mária Herdová, riaditeľka ZŠ


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button