AktualityPrílepy

Vianočná slávnosť v MŠ Prílepy

poradna

Po slávnostnom  príhovore p. riaditeľky Zuzany Šalingovej, v ktorom okrem iného oboznámila prítomných so všetkými aktivitami, ktoré pripravili spoločne s p. učiteľkou Dominikou Horvátovou Bc.

Deti si  v čase adventu  vyskúšali ako sa piekli medovníčky, ako sa pripravoval a ozdoboval stromček, oboznámili sa s významom adventných sviečok, ktoré spoločne zapaľovali, rozbalovali si každý deň prekvapenie s adventného kalendára a ako to bolo pred mnohými rokmi, keď sa narodil Ježiško. Takýmto zážitkovým učením u detí upevňovali a podporovali zachovávanie tradícií vianočných sviatkov.

Vianoce sú, keď sme spolu, keď rodina sadá k stolu,
mamka, ocko detičky, dedkovia aj babičky…

Týmito slovami básne deti privítali všetkých prítomných rodičov, starých rodičov a priateľov v triede materskej školy a otvorili slávnostný program pri príležitosti Vianočnej besiedky.

Celý deň deti očakávali , aké prekvapenie ich po popoludňajšom spánku bude čakať pod stromčekom. Rozžiarené  očká detí  si  pod stromčekom našli veľa prekvapení v podobe hračiek, stavebníc a množstvo iných darčekov.

Program ktorý si deti s pani učiteľkami pripravili sa niesol v duchu tradícií Vianoc. Deti predniesli básne, zaspievali piesne a tancom predviedli narodenie a kolísanie Ježiška, príchod pastierov, tanec vločiek,  a pod.

Po bohatom a emotívnom vystúpení detí, nasledovalo odovzdanie pozdravov a ikebán , ktoré deti vlastnoručne vyrobili pre rodičov a tradičné občerstvenie – oplátky s medom, cesnakom a orechmi, ďalej si deti mohli pochutnať na domácich koláčikoch, ktoré priniesli rodičia, prichystané bolo ovocie a množstvo iných tradičných pochutín. Všetci prítomní si zas pochutnali   pri kávičke na medovníčkoch, ktoré deti vlastnoručne napiekli a vyzdobili.

Prežili sme jedno spoločné krásne popoludnie, ktorým sme si všetci navodili tú naozajstnú vianočnú atmosféru.

Ďakujem pani učiteľke Dominike, pani kuchárke Livike , pani upratovačke Vikinke a v neposlednom rade všetkým rodičom, pretože naozaj všetci sa podieľali na zabezpečení tohto vydareného popoludnia.

Zuzana Šalingová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button