Aktuality

Dve možnosti, ako získať pôžičku bez dokladovania príjmu

Chcete si zobrať pôžičku, ale neviete zdokladovať váš príjem? V dnešnej dobe to nemusí byť problém. Áno, veľké banky si vyžadujú potvrdenie o príjme. Existujú však dve cesty, ako dokážete úver získať aj bez tohto, aby niekto skúmal, či máte zamestnanie a koľko zarábate. V nasledujúcich riadkoch vám poradíme, ktoré možnosti využiť. 

Dá sa získať spotrebný úver bez dokladovania príjmu?

Pokiaľ pôjdete do banky a požiadate o štandardný bezúčelový úver, pracovník si od vás automaticky vyžiada doklad o príjme. Na základe neho sa banka rozhodne, či vám pôžičku poskytne. Ak aktuálne nemáte príjem alebo z určitých dôvodov ho nedokážete zdokladovať, pôžičku pravdepodobne nedostanete.

Existuje ale výnimka. Pokiaľ patríte k dlhoročným klientom danej banky a máte v nej otvorený bežný účet, pôžičku môžete dostať aj bez dokladovania príjmu. Všetko závisí od toho, ako k vašej žiadosti bude pristupovať konkrétna banka. No na túto možnosť sa radšej nespoliehajte.

Možnosť prvá: Nebankové pôžičky 

V prípade, že vaša banka vám neposkytne úver bez dokladovania príjmu, sa môžete obrátiť na nebankové spoločnosti. Zvyčajne si totiž potvrdenie o príjme nevyžadujú a informácie potrebné pre poskytnutie pôžičky si dohľadajú elektronicky. Celý proces je tak veľmi rýchly a jednoduchý.

Praktický tip: Nebanková pôžička môže byť dobrým riešením, keď potrebujete peniaze ihneď a nemôžete čakať niekoľko dní alebo týždňov na schválenie úveru. 

Pozor na úroky

Nebanková pôžička bez príjmu vyzerá na prvý pohľad lákavo a poskytuje ju mnoho rôznych spoločností. Myslite však na to, že obvykle je pri nej úrok vyšší ako v prípade bankových úverov. Za požičanie peňazí tak vo výsledku zaplatíte viac.

Ak si v danej nebankovej spoločnosti požičiavate po prvýkrát, možno nedostanete vyššiu pôžičku, ale len pár stoviek eur. Až keď si vás daná spoločnosť lepšie overí, poskytne vám vyšší úver. A pripravte sa aj na krátke doby splatnosti.

Možnosť druhá: Kontokorentný úver

Kontokorentný úver predstavuje jednoduchý spôsob, ako získať peniaze na pokrytie nečakaných výdavkov, aj keď nemáte žiadne potvrdenie o príjme. Vo všeobecnosti funguje ako klasický bankový účet. Môžete naň prijímať platby alebo z neho platiť pri nákupoch. Zároveň však viete ísť takpovediac do mínusu.

Pri vybavovaní kontokorentného úveru si v banke nastavíte povolené prečerpanie. Hneď ako idete do „mínusu“, v podstate získavate pôžičku od banky, ktorú musíte splatiť. Aj v tomto prípade ale platí, že úroky sú vyššie ako v prípade klasickej pôžičky. Preto je dobré kontokorentný úver využívať len vtedy, keď naozaj nevyhnutne potrebujete peniaze – napríklad na zaplatenie nečakanej opravy auta alebo výmeny pokazeného spotrebiča v domácnosti.

Zhrnutie

Získať pôžičku bez dokladovania príjmu je v dnešnej dobe pomerne jednoduché. Predtým, ako si požičiate peniaze, sa však uistite, že ich budete vedieť načas splatiť. V prípade omeškania vám totiž hrozia dodatočné poplatky, ktoré dokážu významne predražiť celú pôžičku.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button