Komerčné články

Drevené nástenné hodiny do interiéru: investícia do atmosféry

Drevený interiérový dekor je obojstranne výhodná voľba: najekologickejšie materiály, kreatívna kombinácia klasiky s modernými technológiami, trvanlivosť.

Prezradíme vám, ako si vybrať drevené nástenné hodiny do štýlového interiéru.

Psychologická výhodnosť hodín na stene

Kontrola času je pre človeka dôležitá. Psychológovia si všimli, že v izbách s nástennými hodinami je miera úzkosti medzi návštevníkmi nižšia. Áno, dnes má každý smartfón, ale hodiny na stene vám umožňujú ovládať čas pre ostatných nepostrehnuteľne. Tichý mechanizmus hodín nerozptyľuje, namiesto obrazu či fotografie zdobí stenu funkčný antistresový predmet.

Atmosféra v spálni, detskej alebo kancelárskej recepcii s drevenými hodinami sa stáva maximálne priateľskou:

  • drevené hodiny s klasickým a moderným ciferníkom jemne zaznamenávajú čas, bez jasu a nekompromisnej presnosti elektronických displejov;
  • pri pohľade na ciferník bez jasného rozdelenia na drobné segmenty sú súčasne zapojené časti mozgu zodpovedné za logiku a kreativitu.

Ako si vybrať veľkosť hodín do miestnosti

Štýlové produkty slovenskej firmy KMDESING sú vyrábané v štyroch štandardných veľkostiach; strana štvorca alebo uhlopriečka 33, 50, 66, 80 cm.

Dôležité! Nástenné hodiny – dekor je dominantný, voľný priestor okolo hodín je aspoň jedna uhlopriečka, najlepšie x1,5-2.

Príklad: na umiestnenie krásnych drevených stien s uhlopriečkou 80 cm nad pohovkou je potrebné ponechať aspoň 80-120 cm voľného priestoru na oboch stranách hodín.

Ako si vybrať farbu drevených hodín

Výrobok je vyrobený z HDF dosky: pevný materiál vyrobený z lisovaných mikroskopických drevených hoblín, hustota je 2-krát vyššia ako u dreva. Vonkajšia časť je laminovaná, k dispozícii je až 20 odtieňov prírodného dreva. Odtieň pozadia drevených nástenných hodín sa vyberá po dokončení priestorov a inštalácii nábytku. Pozadie ciferníka je optimálne zvoliť tak, aby ladilo s nábytkom skrinky, rámami z vrstveného skla, podlahovou krytinou.

Štýl drevených nástenných hodín

Autori hodín kolekcie KMDESING ponúkajú hotové riešenia izieb v modernom, škandinávskom a vidieckom štýle. Masívne modely sú vhodné do bytov a kancelárií v loftovom, bionickom, art deco, modernom štýle.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button