AktualitySamospráva

Mesto Zlaté Moravce rozdalo dotácie na šport, kultúru a vzdelávanie

poradna

Na 11. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach rozhodli mestskí poslanci o pridelení dotácií pre oblasť rozvoja športu, kultúry a vzdelávania. 

Dotácie sa prideľujú na základe žiadosti. „V rozpočte mesta Zlaté Moravce je na dotácie pre právnické a fyzické osoby – podnikateľov, ktorí majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, alebo ktorí pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta, alebo poskytujú služby obyvateľom mesta, a to na podporu všeobecne prospešných alebo verejnoprospešných účelov a služieb v roku 2024 vyčlenená suma 10 605 eur,“ uviedol magistrát. 

Mesto poskytuje žiadateľovi dotáciu najviac do výšky 80 % celkových oprávnených výdavkov projektu. Žiadateľ je povinný financovať svoj projekt vo výške 20% vlastnými finančnými prostriedkami.

Ako ďalej uviedlo vedenie samosprávy, na rok 2024 bolo mestu Zlaté Moravce doručených 11 žiadostí o poskytnutie dotácie z rozpočtu mesta, z toho jedna žiadosť nesplnila stanovené podmienky. „Žiadosti boli pridelené do jednej odbornej komisii pri MsZ na základe predmetu žiadosti a účelu projektu. Odborný pracovník MsÚ preveril splnenie podmienok a náležitostí žiadostí v súlade s platným VZN a vypracoval správy z posúdenia žiadostí o poskytnutie dotácií z rozpočtu mesta Zlaté Moravce na rok 2024 pre oblasť rozvoja kultúry, osvetovej činnosti a záujmovej umeleckej činnosti, pre oblasť rozvoja telovýchovy a mládežníckeho športu a pre oblasť rozvoja vedy a vzdelávania. Tieto správy boli predložené príslušnej odbornej komisii,“ informovalo vedenie mesta.

Celková požadovaná suma zo strany žiadateľov o dotáciu z rozpočtu mesta bola vo výške 9 565 eur. 

Čiastka, ktorá bola nakoniec schválená, bola o niečo nižšia. Celkovo bolo na dotácie rozdaných  9 270 eur.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button