Komerčné články

Pozinkované pletivo – aké má vlastnosti

Pozinkované pletivo je univerzálny typ materiálu používaného pri konštrukcii a výrobe širokej škály konštrukcií. V procese jeho výroby sa používajú pozinkované oceľové tyče s priemerom 1,6-5 mm, ktoré sú kolmo prepletené a tvoria štvorcové bunky, ktorých veľkosť je od 10 x 10 do 100 x 100 mm. Sieť sa predáva v kotúčoch dlhých 15-30 m.

Pletivo je pomerne tenké a ľahké. Zároveň je pružné a pevné. Materiál je odolný proti roztrhnutiu a stlačeniu, nezaťažuje hlavnú konštrukciu ani spojovacie prvky. Hlavným znakom takejto siete je ochranná vrstva zinku, ktorá umožňuje použitie materiálu v exteriéri. Neničí ho hrdza, úspešne odoláva zrážkam, vlhkému prostrediu a iným vonkajším vplyvom.

Pozinkované pletivo je multifunkčné a používa sa v stavebníctve – na spevnenie a spevnenie rôznych konštrukcií, v poľnohospodárstve a záhradníctve – na stavbu skleníkov, plotov pre zvieratá a v mnohých iných oblastiach.

Nuansy výberu pozinkovaného pletiva

V prvom rade stojí za to určiť účel použitia pletiva. Na dočasný plot je vhodné tenké pozinkované pletivo s veľkými bunkami. Ale pre spoľahlivejší plot si treba dať pozor na priemer drôžu (čím hrubší drôt, tým väčšia pevnosť) a veľkosť buniek (menšia bunka – pružnejšia sieťka).

Na usadlosť je vhodná napríklad sieť s priemerom drôtu 2mm a článkami 60-70mm. Pre estetickejší vzhľad plotu a väčšiu stabilitu môžete osadiť pletivo do 2,5 mm tyčí a 40-50 mm buniek. Pre voliéry pre vtáky a domáce zvieratá je lepšie zvoliť možnosť s 30 mm bunkami.

Zvážte aj výšku: na zónovanie záhradných záhonov alebo ohraničenie kvetinových záhonov je vhodné pletivo do 1,2 m, ale na výrobu plotu pre zvieratá alebo inštaláciu plotu by ste si mali vybrať produkt od 1,5 m.

Výhody pozinkovaného pletiva

Pozinkované pletivo sa oplatí zvoliť ako plot z niekoľkých dôvodov:

  • odolnosť proti mechanickému poškodeniu a korózii;
  • voľný priechod slnečného svetla a vzduchu;
  • flexibilita a schopnosť dať mu požadovaný tvar;
  • zachovanie pôvodného tvaru a estetického vzhľadu až 10 rokov;
  • bezpečnosť pre životné prostredie, ľudí a zvieratá;
  • jednoduchosť a rýchlosť inštalácie;
  • relatívne malá hmotnosť;
  • pohodlie pri preprave a skladovaní v kotúčoch;
  • voľná cirkulácia vzduchu.

Ak teda hľadáte cenovo dostupný materiál odolný voči opotrebovaniu na inštaláciu plotu, odporúčame vám uprednostniť pozinkované pletivo, ktoré vydrží mnoho rokov a dodá priestoru ten najupravenejší vzhľad.

Pletivoonline.sk je špecializovaný predajca pozinkovaného, poplastovaného a uzlového pletiva.


Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button