Aktuality

Svetový deň vody

poradna

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pozýva verejnosť dňa 22. marca 2024 na oslavy Svetového dňa vody.

Hlavnou témou Svetového dňa vody 2024 je zdôraznenie kľúčovej úlohy vody pri podpore medzinárodnej spolupráce a mieru. Kampaň s názvom „Voda za mier“ podčiarkuje potrebu spoločnej zodpovednosti pri riadení cezhraničných vodných zdrojov, povzbudzuje diplomaciu v oblasti vody, aby zvládala výzvy prostredníctvom dialógu a uznáva vzájomnú prepojenosť vody, životného prostredia a globálneho mieru.

Voda môže vytvoriť mier alebo vyvolať konflikt. Keď je vody nedostatok, je znečistená alebo k nej majú ľudia obmedzený alebo žiadny prístup, môže napätie medzi komunitami a krajinami narastať. Vzhľadom na rastúce vplyvy klimatických zmien vzniká naliehavá potreba zjednotenia v rámci jednotlivých krajín ako aj medzi krajinami v oblasti ochrany a zachovania vodných zdrojov ako zdrojov tej najcennejšej tekutiny pre život na našej planéte.

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., v Topoľčanoch symbolicky uvedie na Svetový deň vody celoslovenskú premiéru detskej pesničky „Na vode nám záleží“ interpretácie Mira Jarosa. Pod názvom „Voda nad zlato“ s podtitulom „Na vode nám záleží“ uvedieme do života rozprávkovú knižku, ktorá je určená nie len deťom. Jej krstným otcom bude Miro Jaros. Okrem uvedených aktivít čaká na deti bohatý kultúrny a zábavný program.

V 6 mestách západoslovenského regiónu sme pripravili pre širokú verejnosť oslavy, ktorých cieľom je pripomenúť význam pitnej vody, jej dôležitosť pre zachovanie zdravia a života na Zemi a viesť hlavne deti a mládež k ochrane životného prostredia a vodných zdrojov.

Obsah programu osláv Svetového dňa vody:

  • Kontrolný deň pitných vôd – bezplatné meranie dusičnanov a dusitanov v studničnej vode
  • Program pre deti
  • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže vyhlásenej ZsVS, a. s.
  • Prezentácia spoločnosti a ponuka voľných pracovných miest

Viac informácií na: www.zsvs.sk/o-nas/aktuality/svetovy-den-vody-2024

Príďte s nami podporiť myšlienku „Voda za mier“.


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button