AktualityŠkoly

Kvapka po kvapke, holubica k holubici!

poradna

Svetový deň vody, ktorý je 22.marca si naša škola pripomenula 20.marca 2024. Tohtoročnou témou je „Voda za mier“, ktorá sa zameriava na zásadnú úlohu, ktorú voda zohráva v stabilite a prosperite sveta.

Keď je voda vzácna alebo znečistená, alebo keď ľudia nemajú rovnaký alebo žiadny prístup, môže narastať napätie medzi komunitami a krajinami. Keďže vplyvy zmeny klímy narastajú a svetová populácia rastie, mali by sme sa zjednotiť pri ochrane a zachovaní nášho najcennejšieho zdroja.

Žiaci druhého stupňa, okrem deviatakov, ktorí zúčastnili Testovania 9, sa naozaj zjednotili a prežili zaujímavé a tvorivé popoludnie.
Prvá časť bola zameraná na filmový dokument Inštinkt z programu Požičaná planéta (je to program, ktorý prináša pútavou a zrozumiteľnou formou kľúčové témy udržateľného rozvoja). Pred a po dokumente mali aktivity, na základe ktorých mohli získať body za správne odpovede. Vyhrala trojčlenná skupina z 8.triedy. A čo mohli získať? Čo si žiak môže najviac priať? Samozrejme jednotku z predmetu Biológia. Posledná podmienka získania dobrej známky bola prísť v piatok oblečení v modrom, ktorú svedomito splnili. Ako sami povedali, oplatilo sa a takáto možnosť by mohla byť aj z každého predmetu.
Druhá časť bola zameraná na ich kreativitu, zručnosť a aj vedomosti. Žiaci vytvárali plagáty, tajničky, vystrihovali a skladali origami holubice ako symbol mieru. Podarili sa im vytvoriť zaujímavé kúsky, ktoré sme si vystavili na hlavnej chodbe našej školy. V piatok 22.marca si všetci žiaci pripomenuli oficiálny Svetový deň vody modrým oblečením.
Len spoločnou prácou na vyvážení ľudských práv a potrieb každého môže byť voda stabilizačnou silou a katalyzátorom trvalo udržateľného rozvoja.

PaedDr. Marcela Sedláková,
Základná škola, Robotnícka 25, Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button