AktualityŠkoly

Jožko Červený – 3. miesto v krajskom kole Dejepisnej olympiády!

obed
poradna

Nadšenci a milovníci histórie si aj v tomto školskom roku vyskúšali svoje znalosti z dejín. Dňa 19. 04. 2024 sa v Spojenej katolíckej škole sv. Vincenta de Paul v Leviciach uskutočnil 16. ročník krajského kola Dejepisnej olympiády.

Náš žiak Jozef Červený z VIII. A triedy obsadil 3. miesto v kategórii D. Vďaka svojej usilovnosti, húževnatosti, zodpovednosti, prístupu k učeniu a cieľavedomosti dosiahol v teste 90 bodov z možných 100.
Monotematicky okrem učiva daného ročníka a regionálnej histórie bola dejepisná olympiáda zameraná na hrady a zámky na Slovensku. Téma veľmi zaujímavá, ale o to viac náročná, keďže žiaci si museli naštudovať hrady a zámky na našom území, v druhej časti testu zvládnuť učivo daného ročníka a v záverečnej tretej časti preukázať vedomosti z regionálnej histórie.
Úprimne, dejepisná olympiáda, ktorá je rozdelená na tri časti, patrí k najnáročnejším a som veľmi rada, že aj v tomto školskom roku sme opäť bodovali.
Jožkovi srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu ZŠ, Robotnícka 25, Zlaté Moravce.

Mgr. Jana Lukáčová
Základná škola, Robotnícka 25, Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button