AktualityOznamySamospráva

Novým hlavným kontrolórom mesta sa stal Milan Jonis

obed
poradna

Poslanci na 12. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach zvolili v tajnom hlasovaní nového hlavného kontrolóra mesta. Stal sa ním JUDr. Milan Jonis (59) pochádzajúci z obce Hostie. Vo funkcii bude najbližších šesť rokov.

Do voľby hlavného kontrolóra bolo prihlásených osem uchádzačov. Na 12. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach, konaného dňa 25. apríla 2024, postupne predstúpili pred mestských poslancov a odprezentovali im svoju víziu práce hlavného kontrolóra. Poslanci si následne v tajnom hlasovaní zvolili svojho favorita. O miesto hlavného kontrolóra nakoniec bojovalo len šesť kandidátov, nakoľko jeden sa voľby nezúčastnil a ďalšia kandidátka na mieste odstúpila.

V tajnej voľbe získal najviac hlasov Milan Jonis, ktorý v minulosti pôsobil na úrade Nitrianskeho samosprávneho kraja. Zo sedemnástich prítomných poslancov mu hlas odovzdalo až desať z nich. Zvíťazil tak hneď v prvom kole. Druhé kolo voľby by sa uskutočnilo len v prípade, ak by víťazný kandidát nezískal nadpolovičnú väčšinu hlasov.

„To, že mi poslanci dali svoju dôveru, znamená pre mňa v prvom rade veľkú zodpovednosť, pretože hlavný kontrolór mesta má náročnú prácu. Vážim si toto zvolenie,“ vyjadril sa krátko po voľbe Milan Jonis.

Ako ďalej prezradil, jeho prvoradou úlohou bude oboznámiť sa s problematikou práce hlavného kontrolóra. „Následne zostavím plán kontrolných akcií do druhého polroka a celkovo sa musím oboznámiť s agendou a na základe toho zvolím ďalší postup,“ povedal.

Milan Jonis oficiálne nastúpi do svojej funkcie dňa 1. mája 2024. Jeho funkčné obdobie je šesť rokov. Svoju prácu bude vykonávať na plný úväzok. Jeho predchodcom bola Zita Koprdová, ktorá sa svojho postu vzdala predčasne koncom roka 2023 z dôvodu menovania jej osoby do funkcie prednostky Okresného úradu v Zlatých Moravciach.

Peter Klimant


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button