AktualityChyzerovceOznamy

Zomrela najstaršia Zlatomoravčanka, v marci oslávila 102 rokov

poradna

Začiatkom apríla zomrela najstaršia obyvateľka Zlatých Moraviec Barbora Pajerská. V marci pritom oslávila 102. narodeniny a osobne jej bol zablahoželať aj primátor Dušan Husár.

Smutná správa nás zastihla 8. apríla 2024. Zomrela najstaršia Zlatomoravčanka Barbora Pajerská.

Pani Barbora Pajerská pritom slávila 102. narodeniny len nedávno, 23. marca 2024. Oslavu mala o dva dni neskôr, v pondelok 25. marca 2024 v priestoroch Zariadenia sociálnych služieb Olichov, v ktorom bola klientkou šesť rokov.

Osobne jej prišiel zablahoželať aj primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár. Na oslave vystúpila spevácka skupina Zlatomoravčianka.

Barbora Pajerská prežila takmer celý svoj život v Chyzerovciach, chvíľu však žila v Novej Bani, kde ju zastihla aj druhá svetová vojna. „Mama jej zomrela veľmi mladá, otec bol v Amerike a ona sa musela nejako živiť. Tak sa vlastne dostala do Novej Bane, kde pracovala po rodinách ako chyžná. Neskôr sa presťahovala do Chyzeroviec a väčšinu svojho života pracovala na družstve,“ hovorí o svojej mame jej syn Marián (72). Popri práci na družstve sa začala venovať pečeniu. Bola vychýrenou cukrárkou. „Robila častokrát aj desať tort do týždňa. A to popri práci na družstve. Takže mala toho naozaj veľa a bola v tejto oblasti populárna,“ povedal Marián.

Barbora Pajerská vychovala štyri deti – dve dcéry a dvoch synov. Mala štrnásť vnúčat a sedemnásť pravnúčat.

Česť jej pamiatke!

Peter Klimant


14
0
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button