AktualityOznamySamospráva

MHD v Zlatých Moravciach nahradili prímestské linky a súkromný prepravca

poradna

Pokiaľ využívate služby Mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Zlatých Moravciach, zbystrite pozornosť. Od 1. apríla je zlatomoravecká MHD zrušená. Netreba sa však obávať, mesto zabezpečilo náhradné formy prepravy.

„Organizácia verejnej dopravy na území mesta Zlaté Moravce je v kompetencii mesta ako objednávateľa dopravných služieb vo verejnom záujme.  Arriva Nitra od 1.apríla 2024 pozastavila spoje MHD Zlaté Moravce na základe rozhodnutia objednávateľa,“ informovala spoločnosť Arriva Nitra, ktorá donedávna zabezpečovala chod MHD v našom meste. Tú tvorili tri autobusové linky, ktoré denne zabezpečovali spolu 16 spojov.

Zlatomoravecká MHD podľa vyjadrenia vedenia samosprávy skončila na základe rozhodnutia Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach. Toto rozhodnutie padlo ešte v minulom roku. Dôvodom bol fakt, že MHD bola v Zlatých Moravciach využívaná len minimálne, v niektorých prípadoch takmer vôbec. Priemer počtu cestujúcich na spoj bol približne traja ľudia v zimných mesiacoch, v lete to malo byť ešte menej.

Pre tých ľudí, ktorí MHD využívali, sa však nič zásadné nemení. „Mestská autobusová doprava je v súčasnosti nahradená spojmi prímestskej autobusovej dopravy spoločnosti Arriva Nitra a súkromným prepravcom osôb – 8 miestny autom po odporučení komisie dopravy a správy miestnych komunikácií,“ uviedlo vedenie mesta.

Na zastávkach, ktoré doteraz obsluhovala mestská autobusová doprava budú môcť cestujúci využívať linky regionálnej autobusovej dopravy. Spoj, ktorý premával na trase od Železničnej stanici smerom na Dlhú ulicu je nahradený súkromným prepravcom osôb –  8 miestnym autom, ktorý bude obsluhovať zastávky: Železničná stanica; Rázcestie k žel. stanici; Centrum Žitava; Ul. Hviezdoslavova; Námestie A. Hlinku; Poliklinika; Dlhá ulica 1. zastávka; Dlhá ulica 2. zastávka a MsÚ Ul. 1. mája.

Cena za jednu jazdu súkromným prepravcom bude 0,50€. Túto prepravu zabezpečuje spoločnosť Štefan Hudec Tornádo. V prípade záujmu o bližšie informácie môžete kontaktovať prepravcu na čísle 0911 281 224.

Okrem toho môžu občania stále využívať službu Sociálny taxík, kde sa dá za zvýhodnené ceny jazdiť po Zlatých Moravciach.

Kompletný prehľad zmien v autobusovej doprave v Zlatých Moravciach si môžete pozrieť na odkaze:

https://www.zlatemoravce.eu/oznamy/oznam-pre-cestujucich-mhd.html

Peter Klimant


3
3
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button