Školy

Krásny úspech v literárno-výtvarnej súťaži Dúha

obed
poradna

S úsmevom na tvári sa chceme podeliť o krásnu správu. V tomto školskom roku sa uskutočnil už 28. ročník celoslovenskej literárno-výtvarnej súťaže Dúha. Tohtoročná súťaž sa niesla v duchu netradičných tém, ktoré deťom umožnili nielen OTVORIŤ DVERE do sveta svojej budúcnosti, ale vtiahli ich do ríše fantázie s názvom ZA ZRKADLOM.

Do súťaže sa zapojilo 2022 prác zo 439 škôl z celého Slovenska. Po náročnom hodnotení poroty, ktorá bola zložená z umeleckých profesionálov, teoretikov a pedagógov, bolo ocenených 94 diel vo všetkých kategóriách.

Slávnostné vyhodnotenie sa konalo 2. mája 2024 v Starej Ľubovni. A práve tu sa môžeme pochváliť fantastickým úspechom. Žiačka Zara Drahošová z 1.b triedy získala krásne 3. miesto v II. kategórii. Okrem slávnostného vyhodnotenia si Zara užila aj vernisáž v galérii Provinčný dom, recepciu a prehliadku Ľubovnianskeho hradu a skanzenu.

Zarke srdečne gratulujeme k tomuto výsledku a prajeme jej veľa ďalších umeleckých úspechov. Súťaž Dúha opäť ukázala bohatstvo detskej fantázie a umenia. Tešíme sa na nasledujúce ročníky.

PaedDr. Lucia Nízlová Tomajková
ZŠ, Pribinova 1, Zlaté Moravce


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button