i-POST

Morálne hodnoty

poradna

Dnes keď som kráčal nočnou ulicou mesta, naproti jemnému chladivému vetru začul som ako auto idúce po ceste za mnou prudko brzdí. Obzrel som sa videl som náraz a počul som kňučajúceho psa ktorý sa snaží utiecť spred auta. Pes vyviazol bez zranení, vodič auta pokračoval v ceste. Majiteľ psa len nečinne stál a pozeral.

Pri sledovaní tejto udalosti som sa začal zamýšľať kto bol na vine. Či pes, ktorý si nedával pozor, či pán psa ktorý ho nemal na vodítku, alebo vodič ktorý mohol predvídať že mu niečo vbehne do cesty.

Po dlhšom zamyslení som sa pustil do premýšľania o tom, či vodič nemal zastaviť a ospravedlniť sa pánovi psa, alebo či pán psa nemal mať psa na vodítku. Toto ma nútilo zamýšľať sa ešte hlbšie. Vraví sa že pes je najlepší priateľ človeka, skúste si predstaviť že idete so svojim najlepším priateľom (človekom) po chodníku a zrazí ho auto. Ako by ste reagovali? Bola by to taká istá reakcia ako keby vám zrazia psa?

Chcem len aby ste sa zamysleli nad danou témou a vyjadrili sa v komentároch ako to vidíte vy ostatní. Mal vodič zastaviť a ospravedlniť sa alebo mal pán psa menej dôverovať svojmu najlepšiemu priateĽOVI  a nechať si ho na vodítku? …

…a keď sa na to pozrieme z pohľadu toho psa, mohol za to?

[hr]

-filip-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button