Aktualityi-POST

Rozlúčka so starým rokom

poradna

Posledný deň v roku oslavujeme v kruhu svojej rodiny alebo s priateľmi, ktorý priniesol niečo dobré a pozitívne. Rozlúčka so starým rokom na horách sa v živote turistov stala turistickou tradíciou a patrí k najkrajším podujatiam roka. Klub slovenských turistov Mestská organizácia Zlaté Moravce organizuje v závere roka Štefanský výstup na Veľký Inovec v Pohronskom Inovci a Silvestrovské stretnutie na Veľkom Lysci v pohorí Tribeč.

Veľmi peknú silvestrovskú rozlúčku už dlhé roky pripravujú členovia KST Pustovník Sľažany pod horolezeckými skalami kremencovej hory Veľkého Lysca, ktorej sa pravidelne zúčastňujú aj zlatomoraveckí turisti. Schádzajú sa tu obdivovatelia prírody zo širokého okolia a všetkým účastníkom podujatia pripravujú príjemné pohostenie. Podarí sa im uvariť výbornú kotlíkovú kapustnicu, ktorá chutí v prírode viac ako tá domáca, ku ktorej nechýba dobrá nálada so spevom a hudobným doprovodom. K pravej zimnej atmosfére v romantickom prostredí zrubovej chaty tohto roku prispelo aj pekné zimné počasie so snehom a mrazom. Chodník na vrchol hory za peknými výhľadmi býva v tomto období šmykľavý. Mrazivé slnečné počasie vytvára dobré podmienky na výhľady do okolitej prírody, ktorá sa v tejto oblasti Tribeča vyznačuje svojimi osobitými krásami. Snehom sa belel Veľký Tribeč, Ploská, Svinec,  Kostolianska kotlina a vrcholy hôr Pohronského a Považského Inovca. Na severe sa črtali kontúry pohoria Vtáčnik.

V novom roku želajú turisti všetkým ľuďom veľa šťastia a milovníkom prírody krásne zážitky na turistických chodníkoch.

      Anton Kaiser


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button