AktualityKultúra

Inovec je späť

obed
poradna

Náš folklórny súbor Inovec, po dvoch rokoch odmlky kvôli nezhodám s bývalou primátorkou Zlatých Moraviec, je znovu späť a znovu hrá.

Už po tretí krát tohto roku, 30. apríla 2011, pri stavaní mája o 15°°hod na námestí, sa budete môcť znovu potešiť a zaspievať si s Inovcom na ľudovú nôtu.

Aj vďaka súboru Inovec sa zachovávajú ľudové tradície našich predkov. Reprezentuje mesto Zlaté Moravce na rôznych folklórnych festivaloch a kultúrno-spoločenských akciách nielen doma na Slovensku, ale aj v zahraničí. Vo svojom repertoári má piesne a tance z takmer všetkých regiónov Slovenska. Samozrejmosťou je slovenská ľudová kultúra Tekova, oblasť Horného Požitavia.

Súbor bol založený už v roku 1983 a existuje na báze dobrovoľnosti členov, vďaka ich zanietenosti, radosti, bez nároku na honoráre a veľakrát na úkor svojho osobného života. Do dnes vystúpil už takmer 700 krát, z toho 35 krát v zahraničí.

Svoje výdavky si sčasti vykrýva z vystúpení na rôznych podnikových akciách, rodinných oslavách, svadbách (začepenie nevesty, odobierka) a z požičiavania krojov.

V prípade záujmu bližšie informácie a lepší prehľad o aktivitách folklórneho súboru INOVEC nájdete na stránke www.fsinovec.eu, alebo prostredníctvom umeleckého vedúceho Ing. Radovana Bakaľára na tel. čísle: 0905 267 372

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button