Aktuality

Zlaté Moravce majú nového prednostu.

poradna

Post prednostu v Zlatých Moravciach obsadil po osemročnom pôsobení vo vedení mesta Vráble (takisto vo funkcií prednostu), Ing. Ján Jamrich.

Vzhľadom na získané životné skúsenosti, s radosťou a nadšením privítal šancu nastúpiť „do tohto rozbehnutého vlaku“(takto Jamrich nazval nové vedenie).

Rozhodol sa v momente, keď zaregistroval správu o odvolaní Ing. Petra Pecha. Okamžite kontaktoval primátora Ing. Petra Lednára Csc. písomnou formou aj telefonicky. Dohodli sa na stretnutí a celý priebeh nabral rýchly spád. Prednostu potrebuje mesto čo najskôr a v tomto prípade nebolo pochýb, kto to má byť nateraz. Či bola tentokrát voľba primátora správna, ukáže znovu len čas.

Na otázku či si je nový prednosta vedomý do čoho ide a čo sa od neho očakáva, odpovedal:

„Veľmi dobre si uvedomujem, čo tento post obnáša. Sledujem masmédiá už dlhšiu dobu, takže som informovaný o rozpočte, o financovaní, hospodárení bývalého vedenia a takmer so všetkým, čomu samospráva čelila a čelí. Fascinuje ma práca s ľuďmi, tímová práca a každý problém je pre mňa veľkou výzvou poradiť si s ním. Mojím veľkým krédom je, aby radový občan odchádzal z úradu vždy spokojný, bez ohľadu nato, či niečo v danom momente vybaví, alebo nie. Samospráva má byť čo najviac a kedykoľvek ľuďom nápomocná. Ide mi hlavne o celkový prístup zamestancov MsÚ. Však pracovníci úradu sú predĺženou rukou primátora ako aj Mestského zastupiteľstva.“

Hneď dnešným dňom sa nový prednosta zoznámil so všetkými zamestancami MsÚ. Osobitne zvlášť si pohovoril s vedúcimi jednotlivých oddelení, bleskovou rýchlosťou vhupol do reality a okamžite začal s prácou naplno.

V Zlatých Moravciach sa cíti takmer ako doma, vzhľadom na prežité roky počas štúdia na Gymnáziu J. Kráľa, kde patril medzi najlepších.

Ing. Ján Jamrich sa narodil 4. februára 1954. Je ženatý a má dve dcéry. Aktívne ovláda nemecký jazyk, má rád prírodu, vinohradníctvo a šport.

Kvalifikácia a vzdelanie:

  • Vysoká škola dopravná v Žiline, fakulta strojnícko-elektrotechnická, odbor strojárenská technológia (1973-1978)
  • Doplnkové pedagogické štúdium SVŠT Bratislava (1984-1986)
  • Obchodné a finančné právo, Právnická fakulta Trnavskej univerzity (1999-2000)
  • Štvorsemestrálne štúdium na Ústave súdneho inžinierstva pri Žilinskej univerzite – súdny znalec v odbore strojárstva (2000-2003)
  • „Multiplikačné metódy“ Trier, Nemecko
  • „Normy kvality“ VDA, QS 9000, FMEA
[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button