Aktuality

Bude na výpadovke z Moraviec zátarasa?

poradna
morguefile.com
foto:morguefile.com

Na podnet vedenia Mesta Zlaté Moravce bolo 9. mája 2011, zvolané pracovné stretnutie za účasti zástupcov Krajského dopravného inšpektoriátu (KDI), Okresného dopravného inšpektoriátu (ODI), Krajského úradu pre cestnú dopravu Nitra a Správy slovenských ciest.

Stretnutie sa konalo za účelom hľadania iných možností riešenia investičnej akcie „CESTA I/65 (Nitra-Hronský Beňadik)“.

Už minulý týždeň sa touto výstavbou, mala doprava obmedziť a upraviť tak, že cestou od horného kostola von z mesta, by už nebola možnosť dopravenia sa k reštaurácii FARO, Army-shopu, dokonca by ste sa už týmto smerom márne snažili odbočiť vľavo, na Banskú Bystricu.

Po novom by ste sa na tento smer dostali jedine križovatkou „Prílepy“. Problém by nastal aj opačným smerom. Tí, ktorí od BB smerujú napríklad do Topoľčian, by museli prejsť spomínanou Prílepskou križovatkou našim mestom väčšou obchádzkou ako bolo zvykom doteraz.

Katastrofálna situácia by nastala ak by sa jediná výpadová cesta z mesta von zablokovala.

Každého určite napadne otázka, prečo sa takýto závažný problém rieši až teraz?!

Musíte sa spýtať bývalého vedenia, ktoré s pôvodne navrhnutým projektom súhlasilo, aj napriek ohlasom nespokojných podnikateľov. Tí sa rozhodli ešte raz požiadať o pomoc, tentoraz však primátora Lednára a tak sa začalo prioritne riešiť.

Z tohto projektu vyplýva viac nevýhod a menej úžitku.

Aj keď odklon dopravy plánovaným spôsobom by mal ďalekosiahlejší dopad na všetkých obyvateľov Zlatých Moraviec, je dosť ťažké uvedenú investičnú akciu v tejto rozbehnutej fáze pred jej dokončením prerušiť.

Mesto však ani po argumentoch KDI a ODI od svojich požiadaviek neustúpilo a tak sa v rokovaní bude pokračovať pri ďalšom stretnutí. Zatiaľ je dostavba Cesty I/65 na uvedenom úseku podľa pôvodnej dokumentácie pozastavená.

[hr]

-lr-

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button