Chyzerovce

Už druhý krát po 26. rokoch Máj i v Chyzerovciach

poradna

O siedmej hodine večer, 30. apríla 2011 sa Máj hrdo vypínal aj  nad kultúrnym domom v mestskej časti Chyzerovce.

V uvoľnenej priateľskej atmosfére ho postavilo zopár mocných mužov tak ako to bolo zvykom voľakedy, bez použitia techniky. O príjemné a veselé pocity sa postarala „Chyzerovčianka“ Viliama Tonkoviča a detský súbor „Street Lup“ pod vedením Mariky Ďurčekovej

To, že sa tu ľudia cítili veľmi dobre, svedčí aj posedenie pri ohni do neskorých nočných hodín, aj napriek kvapkám dažďu, ktorému sa veru stretnutie podarilo prekaziť len sčasti

 

Postaveniu Mája predchádzali dve stretnutia.

O 17°°hod. si členovia ZOSZ Slovenského zväzu záhradkárov Chyzerovce pozorne vypočuli primátora Ing. Petra Lednára, CSc. Rozprával na tému „Pestovanie hlivy ustricovej“.

Keďže má dlhoročné praktické skúsenosti a veľa vlastných poznatkov z agronómie, prednáška upútala aj tých, ktorí prišli počas nej viacmenej len zo zvedavosti, zistiť čo sa deje. Okrem názorných ukážok ako hlivu správne vypestovať a ako sa o ňu naďalej starať, dostával primátor Lednár otázku za otázkou aj ohľadne pestovania iných plodín. Chyzerovčania využívali každú sekundu stretnutia s primátorom a po jeho prijatí pozvania na oslavu životného jubilea „70 rokov“ Heleny Košútovej (členka FS Chyzerovčanka, výpomocná zdravotná sestra na pohotovosti), ho neprestali zaplavovať otázkami aj ohľadne diania v meste Zlaté Moravce.

Ochotne odpovedal a rovnako rád si vypočul aj to, čo trápi Chyzerovce.

[nggallery id=48]

[hr]

-lr-

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button