Aktuality

Znovu psí útulok

poradna

Dňa 23. mája 2011 bola primátorom zadaná úloha, ktorou sa mal zistiť spôsob odkanalizovania psieho útulku v Záhradníckych službách, na Robotníckej ulici.

Po prehliadke týchto priestorov sa zistilo, že psie voliéry sú uložené na štrkovom podklade a niektoré majú drevenú, ostatné betónovú podlahu. Psie exkrementy sú podľa vyjadrenia pracovníka vynášané na hnojisko a koterce sa vymývajú vodou, ktorá steká voľne do podložia štrku. Uvedený priestor nie je odkanalizovaný, ani napojený na žumpu.

Čím viac sa budeme snažiť zistiť skutočný stav útulku na pôvodnom mieste, nakopí sa len viac a viac dôvodov k urgentnému presunu psíkov niekam inam.

 

Nespokojných občanov z dôvodu zriadenia a vybudovania nového psieho útulku na Radlinského ulici v areály Službytu však bude viac zaujímať stanovisko kompetentného spracovateľa Územnému plánu mesta Zlatých Moraviec.

A to znie:

„V zmysle platného UPN mesta je pôvodný areál Službytu definovaný grafickou časťou územného plánu (šrafúrou vo výkrese) a zároveň textovou časťou (v odseku Občianska vybavenosť) celkom jednoznačne ako občianska vybavenosť.

Útulok pre psov bude zriadený v jestvujúcom areály a budovách Službytu. Útulok je ako taký typickou občianskou vybavenosťou. Z uvedeného vyplýva, že funkčná náplň vymedzeného areálu sa nezmení. Občianska vybavenosť iba zmení svoju druhovosť a to v úplnom súlade s platným UPN mesta Zlaté Moravce.“ – spracovateľ UPN, Ing. Arch. Stanislav Babčan

[nggallery id=70]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button