Aktuality

Účasť Pribinky na protestnom zhromaždení

poradna

V protestnom zhromaždení, ktoré sa konalo 13. septembra 2011 v Bratislave, malo svoje zastúpenie aj mesto Zlaté Moravce.

Pedagóg a predseda odborov ZŠ – Pribinova Mgr. Pavol Sečkár, dodatočne v mene všetkých zúčastnených kolegov vyjadruje vďačnosť a ústretovosť riaditeľovi školy PaedDr. Ivanovi Röhmanovi, ktorý umožnil 24 zamestnancom školy, aby sa v Bratislave pripojili svojou účasťou k takmer desaťtisícovému davu protestujúcich učiteľov z celého Slovenska.

Dôvodom protestného zhromaždenia bolo vyjadrenie názorov na problémy, ktoré v školstve sú.

Vo vyspelej Európe ide z HDP 6% finančných prostriedkov do školstva, ktoré sa využívajú na skvalitnenie učebného procesu. V porovnaní so Slovenskom je to o 2,2 % viac. Keby sa do školstva „vlialo“ viac financií, celý reformný systém školstva by bol dnes na celkom inej úrovni.

Niektorí žiaci reformných ročníkov nemajú ani po štyroch rokoch svoje učebnice, učitelia ťažko zabezpečujú materiály k výučbe, triedy sú vybavené 50 ročnými mapami a ani kriedy nie sú vždy poruke, nehovoriac o tom, že by sa mali jednotlivé triedy vybaviť počítačmi.

Nespokojnosť učiteľov, ktorá sa protestným zhromaždením vyjadrila, nesúvisí len s nízkymi mzdami, ale hlavne v kvalite vyučovania za dôstojnejších podmienok s modernejším vybavením škôl. Len tak sa naše deti môžu učiť čo najlepšie.

Obrovská účasť štrajkujúcich pred Budovou Vlády pridala na vážnosti situácie v školstve a tak sa snáď ľady v tomto smere začnú topiť čo najskôr.

K tomu nemalou mierou prispeli aj pedagógovia zo všetkých Zlatomoraveckých škôl.

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button