AktualityKultúraŠkoly

Čítam, čítaš, čítame

poradna

 Deň 24. október sa nesie v duchu kníh, je totiž celosvetovým dňom školských knižníc. Práve v spojitosti s týmto dňom sa uskutočnila jedna pútavá a príjemná akcia na ZŠ Pribinovej, ktorá sa spustila v čase o 14. 00 hod. Volá sa „najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“, ktorú každoročne organizuje Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave.

Táto príležitosť nezostala nepovšimnutá a s ľahkosťou sa jej zhostil nielen celý pedagogický tím, ale aj samotné deti. Cieľom bolo hlavne najmenším žiakom priblížiť čaro kníh a samotného čítania. Ich pozornosť sa úspešne podarilo upútať aj vďaka starším žiakom, ktorí prítomným deťom a učiteľom predčítavali zo zaujímavej knihy, hrali na gitare, tancovali a recitovali. Nad celým hravým priebehom a sledom akcie bdela Mgr. Marta Košútová, za čo jej patrí veľká vďaka. Po celý čas udržiavala so žiakmi, ktorým sa snažila priblížiť ríšu kníh a fantázie, kontakt. Deti pohotovo odpovedali na otázky, ktoré súviseli s prebiehajúcim programom a za svoje odpovede boli odmenené sladkým tajomstvom.

Po ukončení programu zhodnotili, že čítanie je „fajn“. Pani učiteľka poukázala na skutočnosť, že vďaka knihám môžu navštíviť svet fantázie, ktorý patrí len im a o ktorom nik iný nevie. Ukončenie programu sprevádzalo aj upozornenie detí na stále prebiehajúcu akciu pod názvom „Záložka do knihy spojuje školy“. Deti svoje vlastnoručne vyrobené záložky posielajú vďaka pomoci pedagógov do inej školy. Vyrobené na „Pribinke“ poputujú do jednej zo škôl v Bratislave. Pričom zrovna v čase tohto vyhlásenia doputoval k deťom balík veľký ako svet, plný záložiek priamo z jednej z Bratislavských škôl.

Po tomto menšom rozruchu sa deti spolu s učiteľmi presunuli do novej školskej knižnice, ktorá sa tiež oficiálne otvorila v tento deň. Naskytla sa možnosť vybrať si knihu podľa ich gusta a rovno v ten deň si ju odniesť aj domov. Knižnica bude žiakom dostupná každý utorok v čase od 14. 00 do 15. 00 hod., v prípade potreby aj dlhšie. K tomu, aby bola knižnica otvorená, prispeli aj žiaci svojou pomocou pri nosení knižiek a upratovaní. Celá príprava trvala zhruba mesiac. Ale určite to stálo za to. My sa pomaly, ale o to istejšie lúčime so žiakmi ako aj príjemnými priestormi novej školskej knižnice so slovami „dočítania.“

-mp-

[nggallery id=169]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button