AktualityPoslanci

PaedDr. Dušan Husár

poradna

– sa narodil 27. mája1958 v Zlatých Moravciach. S rodičmi a so svojou sestrou vyrastal v Žitavanoch. Po štúdiu strednej školy v Bánovciach nad Bebravou, pokračoval vysokoškolským štúdiom na Trnavskej univerzite a rigoróznym štúdiom na Univerzite UKF v Nitre.

Je ženatý a má dve deti. Manželka Daniela je riaditeľkou materskej škôlky. Dcéra Libuša vyštudovala vysokú školu a pokračuje v rigoróznom štúdiu. Syn Dušan je ešte stále študentom tretieho ročníka vysokej školy, popri ktorej začína aj podnikať. Keďže ešte v nedávnej minulosti pán Husár podnikal tiež (v oblasti špeciálnych výškových prác), snaží sa v tomto smere pomáhať aj svojmu synovi.

Od roku 1986 je zamestnancom Strednej odbornej školy technickej v Zlatých Moravciach, kde na začiatku pôsobil ako majster odbornej výchovy, neskôr ako zástupca riaditeľa školy a od roku 2009 je jej riaditeľom.

Z tejto pozície, sa s Viliamom Ondrejkom, generálnym riaditeľom ViOn a.s. Zlaté Moravce, podieľal na projekte Požitavskej futbalovej akadémii FC ViOn.

Ako sám vraví: „Som hrdý na to, že s týmto človekom a jeho spolupracovníkmi tento jedinečný projekt realizujeme. Viem, že má niekoľko odporcov aj z rady poslancov Mestského zastupiteľstva, ale i napriek tomu som presvedčený, že tím PFA FC ViOn bude existovať i naďalej. Sme kreatívni a veríme, že podporu máme, či už v našom meste, v meste Vráble, u zriaďovateľa našej školy ako aj u Slovenského futbalového zväzu. Výsledkom tohto projektu je aj novovybudované viacúčelové ihrisko v našej škole. Ako riaditeľ školy mám dosť spolupracovníkov, ktorí majú mnoho inovatívnych nápadov a myšlienok v oblasti športu a vzdelávania, a tie sa v budúcnosti v spolupráci so svojim zriaďovateľom pokúsime aj realizovať.

Ako poslanec MZ a člen Rady školy mám obavy, či multifunkčné ihrisko pri Základnej škole na Robotníckej ulici, ktoré vybudovala nadácia SSP pre naše mesto a mesto následne previedlo tento dar na základnú školu, odolá hordám vandalov a neprispôsobivých občanov. Trápia ma zničené smerovníky Požitavských cyklotrás, ktoré boli od začiatku nevhodne navrhnuté. Ďalej ma trápi zlý technický stav chaty na Veľkom Inovci, ktorá je majetkom Klubu slovenských turistov Zlaté Moravce. Táto lokalita je klenotom turistiky nášho regiónu. Sú aj iné nefunkčné relaxačno – športové zariadenia v meste, ale treba si uvedomiť, že nie sú jeho majetkom.

Potešilo ma, že vedenie mesta našlo finančné prostriedky na čiastočnú rekonštrukciu Materskej škôlky na Slnečnej ulici. Tiež kladne hodnotím, že poslanci MZ schválili výstavbu hokejbalového ihriska. A rovnako môžem konštatovať, že Mestské zastupiteľstvo je konečne schopné prijímať uznesenia a dohodnúť sa na základných princípoch fungovania mesta.“

Vo svojom voľnom čase Dušan Husár aktívne relaxuje v prírode. Venuje sa horským športom, zjazdovému lyžovaniu, snowbordingu, skialpinizmu, alpinizmu, skalnému a ľadovému lezeniu, horským bicyklom a turistike. Tieto záľuby mu spolu s malou skupinou priateľov pomáhajú načerpať silu do práce i do života, i keď tvrdí, že v tomto krásnom a zároveň drsnom prostredí je svedkom mnohých pekných a žiaľ aj smutných príbehov.

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button