Aktuality

Farebná fasáda bytového domu na Mojmírovej

poradna

Mestský podnik Službyt Zlaté Moravce spravuje 25 bytových domov, z toho v súčasnosti sú už štyri z nich zrekonštruované.

Ako posledný sa vynovil bytový dom na Ul. Mojmírova č. 1,3,5. Vlastníci týchto bytov sa pre svoje bývanie trápili už dlhší čas.

Na obvodových múroch sa objavili praskliny, cez tepelné mosty bol obrovský únik tepla, cez strechu neúnosne do bytov v horných podlažiach zatekalo, ako aj cez balkóny. Cez okná a dvere, ktoré netesnili fúkal vietor, čo malo značný vplyv na pokojné žitie v domácnostiach. Túto situáciu vlastníci bytového domu začali riešiť na schôdzi vlastníkov 14. decembra 2010. Nasledovalo niekoľko ich spoločných stretnutí, hlasovanie, schvaľovanie dodávateľa a financovanie rekonštrukcie celého objektu. V konečnom dôsledku sa nájomníci spoločne rozhodli pre firmu Fenestra Sk, s. r. o. zo Zlatých Moraviec, ktorá realizáciu opravy začala v máji, s ukončením prác v septembri 2011.

Celá rekonštrukcia bytového domu pozostávala z výmeny okien a dverí v spoločných priestoroch, zo zateplenia bytového domu (fasád) – rekonštrukcia strechy, z výmeny strešnej krytiny, montáže, výmeny vodovodných, plynových a odpadových potrubí, rekonštrukcii balkónov a opravy odkvapových chodníkov.

Investície do bytového domu prinesú ďalšie úspory tepla s predĺžením jeho životnosti a lepšieho pocitu z vynoveného, spokojnejšieho a hlavne bezpečnejšieho bývania všetkým občanom, ktorí v ňom žijú.

Ľ. Rosinská

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button