AktualityKultúra

Október mesiac úcty k starším

poradna

Dňa 19. októbra. 2011 o 15, 00 hod. ožila divadelná sála v priestoroch MsKS spevom, tancom a smiechom pri príležitosti mesiaca úcty k starším. Pred samotným spustením programu patril príhovor primátorovi mesta Zlaté Moravce Petrovi Lednárovi.

V svojich slovách dal do popredia dôležitosť úcty k starším a prejav lásky nepretržite počas celého roka a nie len v súvislosti s mesiacom október. Aj prostredníctvom tejto príjemnej udalosti sme chceli dať najavo všetkým starším občanom, že sa na nich nezabúda a že si ich vážime. Primátor v príhovore spomenul, že starší občania pripravili svojou prácou lepší život pre deti, za čo im je vďačné aj samotné mesto. Rovnako vyjadril spoluobčanom vďaku za ich prínos a zaželal im veľa zdravia a šťastia v kruhu svojich najbližších.

Po hrejivých slovách sa spustil bohatý program v ktorom sa predviedli deti z materských a základných škôl zo Zlatých Moraviec. To najlepšie ukázali detičky z MŠ Kalinčiakova, Žitavské nábrežie a Slnečná. V ich vystúpeniach ktoré boli plné tanca, spevu a básnických prednesov bolo cítiť radosť, nadšenie a lásku. Zo svojimi vystúpeniami si uctili starších občanov žiaci základných škôl a to konkrétne ZŠ Mojmírova, Pribinova a Robotnícka. Za niečo neobvyklé a výnimočné sa pokladala hra na fujaru, ktorej sa žiak Henrik Ján Košút zo ZŠ na Robotníckej venuje už dva roky a ako sám povedal patrí do skupinky samoukov a ovláda viac hudobných nástrojov. Každý bod programu sprevádzal potlesk publika, všetci odchádzali s úsmevom na perách, príjemným pocitom na duši a s krásnym, voňavým kvietkom. Veríme, že sa pri tejto príležitosti všetci svorne stretneme znovu o rok.

[nggallery id=167]

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button