AktualityŠkoly

Nové formy vzdelávania žiakov na SOŠ polytechnickej v Zlatých Moravciach.

poradna

„Pre život, nie pre školu sa učíme.“ (Lucius Annaeus Seneca)

Už rímsky filozof, spisovateľ a štátnik, učiteľ cisára Nera, vnímal nevyhnutnosť svojich žiakov vzdelávať sa pre ich budúcnosť, povolanie a ďalší život. Senecova základná myšlienka je pretransformovaná aj do súčasných požiadaviek výchovy a vzdelávania na SOŠ polytechnickej v Zlatých Moravciach.

Z tohto dôvodu spojili svoje sily dvaja kolegovia, učitelia na SOŠ polytechnickej, Mgr. Dušan Turčan a Mgr. Zuzana Čižmáriková , aby získali grant z Eurofondov . Prostredníctvom projektu Leonardo da Vinci pripravili dvojtýždňové zahraničné praktikum na partnerskej škole v Zeebruge v Belgicku pre 12 žiakov zo študijného odboru Technické lyceum a učňovského odboru Autoopravár. Od 20.11. do 3.12.2011 si žiaci v sprievode dvoch učiteľov budú môcť vychutnať leteckú prepravu a overiť si komunikáciu v anglickom jazyku. Dôležitou súčasťou ich pobytu bude vyskúšanie nadobudnutých vedomostí v prostredí Európskej školy a získanie nových poznatkov a skúseností, ktoré ponúka pri svojej výučbe hostiteľská škola. Žiaci sa tešia na spoznávanie niektorých regiónov, ich kultúry a života belgických teenegerov. V programe majú aj návštevu takých zaujímavých miest, ako sú Antverpy – “Mesto diamantov”, Bruggy – “Benátky Beneluxu” a prístav v Zeebruge dlhý 15 km.

Ako vníma túto príležitosť žiak druhého ročníka študijného odboru Technické lýceum, Andrej Prikryl? “Je to úžasná možnosť vidieť niečo nové, iné. Vidieť ich školu, podmienky vyučovania a to všetko bezplatne. Moji rodičia by si nemohli dovoliť zaplatiť mi to. Veľmi si to vážim, teším sa, bude to zážitok na celý život…”

SOŠ polytechnická má pripravený v blízkej budúcnosti ďaľší projekt, o ktorom sa môžete dočítať v ďaľšom vydaní Tekovských novín. A samozrejme, rada Vám sprostredkujem zážitky chlapcov z Belgicka.

Ing.Vaškovičová Ivana, Učiteľ odborných predmetov, SOŠ polytechnická, ZM

[hr]

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button