AktualitySamospráva

Primátor na návštevách

poradna

 Mesto Zlaté Moravce okrem krásnych dominánt ukrýva aj veľa dobrých a výnimočných ľudí. Ich výnimočnosť spočíva v zastrešovaní rôznych organizácií a združení, nezištnej pomoci ľuďom, ktorí ju potrebujú, prezentácii nášho mesta v oblasti umenia ako je sochárstvo, maliarstvo, alebo písanie.

Spoločným a základným pojítkom veľkej skupiny dobrosrdečných ľudí je ľudský prístup, láskavosť a stála pripravenosť pomáhať alebo tvoriť. Práca je náročná, ale s o to väčšou radosťou a elánom ju vykonávajú každodenne. Mali by sa stať vzorom pre mladšie generácie, pretože sami sú dôkazom toho, že všetko sa dá zvládnuť bez toho, aby sme sa vzdávali.

O milé a nečakané prekvapenie obyvateľov nášho mesta a to konkrétne Ladislava Lukáča (Asociácia nepočujúcich Slovenska ANEPS), Emílie Páleníkovej (ZO Jednota dôchodcov), Mgr. Ľudovíta Andora (ZO Slovenského zväzu zdravotne postihnutých), Júlie Búryovej (Slovenský zväz zdravotne postihnutých – rodič, dieťa, mládež a dospelí), Anny Gubovej (Zväz diabetikov Slovenska ZO), Anny Michalkoc-Kudrejovej (OZ Prílepčianka), Jozefa Šveca (Združenie kresťanských seniorov), Františka Kolompára (odbojár), Karola Martinca (sprievodca na zájazdoch), Anny Šoóšovej (tajomníčka ZO Slovenského zväzu zdravotne postihnutých), Piusa Bieleho (spisovateľ), Štefana Partla (akad. sochár, maliar), Antona Kaisera, Jána Kramára, Jozefa Mráza, Heleny Solčianskej (stará sa o okolie DOS), Anny Mášikovej (pomáha susedom) sa postaral primátor mesta Zlaté Moravce Ing. Peter Lednár, CSc spolu s prednostom Ing. Jánom Jamrichom. Navštívili ich priamo v ich príbytkoch so sladkým darčekom a prianím všetkého dobrého do Nového roku 2012.

Každé dvere, na ktoré sa zaklopalo, boli otvorené s úprimným prekvapením a následnou obojstrannou radosťou. K navštíveným miestam patril aj Dom opatrovateľskej služby na Rovňanovej ulici, kde s jeho obyvateľmi primátor bezprostredne komunikoval, vďaka čomu dopomohol k úsmevu na nejednej utrápenej tvári.

[nggallery id=200]

-mp-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button