AktualityKultúra

Vzácna návšteva v knižnici

poradna

Mestská knižnica v Zlatých Moravciach usporiadala vo svojich priestoroch besedu so súčasnou slovenskou spisovateľkou Andreou Coddington. Beseda sa uskutočnila na podnet p. Z. Záhorskej, riaditeľky Špeciálnej základnej školy, ktorá sa s p. spisovateľkou pozná osobne..

P. Andrea Coddington pochádza z Radošiny. Vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala v niekoľkých slovenských médiách. Po páde dvojičiek odišla do New Yorku ako zahranično-politická redaktorka rádia OKEY. V Amerike sa zoznámila s mužom, kvôli ktorému sa rozhodla zostať v New Yorku. Vzali sa a narodili sa im dve deti, dcéra Sára a syn Mark. Manžel tragicky zahynul a p. Coddington zostala v Amerike sama so svojimi deťmi. Po 10 rokoch života v Amerike sa p. spisovateľka vracia späť na Slovensko, kde rozbieha svoju spisovateľskú činnosť.

Ešte počas pobytu v Amerike jej na Slovensku vyšiel autobiografický román „Mal to byť pekný život“. Je to skutočný príbeh Slovenky žijúcej v New Yorku na Manhattane. Autorka príbehom vyznáva lásku mužovi jej života, svojim deťom a dvom milovaným krajinám – Amerike a Slovensku.

V r. 2010 vyšiel jej druhý román „Židovka“ Skutočný a veľmi silný príbeh dcéry židovky odvlečenej nacistami do Osvienčimu počas druhej svetovej vojny. Každá postava románu je autentická a za každým príbehom sú overené historické fakty. Kniha získala cenu Platinová kniha 2011 za predaj viac než 25 tisíc výtlačkov.

V súčasnosti vyšiel autorke tretí román „Cudzia krv“. Je to román o troch priateľkách, obyčajných ženách. S dvomi prežila autorka určitú časť života na Slovensku a tretiu stretla v Amerike. Príbeh zachytáva ich životy „ od mladého idealistického až po zrelý“. Je to tiež skutočný príbeh.

P. Andrea Coddington je veľmi bezprostredná a príjemná žena a beseda s ňou prebiehala v príjemnej a priateľskej atmosfére. Otvorene nám porozprávala o svojom živote a o tom, kde čerpá námety k svojím románom. Na záver besedy sa uskutočnila autogramiáda spojená s predajom kníh. Stretnutie sa nám aj návštevníkom veľmi páčilo a sú naň pozitívne ohlasy.

-Anna Šútorová-

[nggallery id=201]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button