AktualitySamospráva

Primátorova reakcia k udalostiam, ktoré sa stali 1. 1. 2012 v Zlatých Moravciach

poradna
Ilustračné foto

Vidiac snahu zo strany ,,kvázi“ aktivistov za občianske práva prezentovať niektoré, údajne, moje vyhlásenia ohľadne príživníkov, ktorí sa priživujú na spoločnosti a plodoch práce slušných ľudí a vydávať tieto vyjadrenia za akúsi formu rasizmu, nedá mi, aby som nezareagoval.

Je potrebné už raz a navždy uviesť veci na pravú mieru. Áno nepopieram, že som povedal: „Zákon musí platiť pre každého bez rozdielu, že je u nás v Zlatých Moravciach dosť práce pre každého, kto chce pomôcť napríklad s čistením mesta a udržovaním poriadku.“ Rovnako si stojím za tým, že slušní občania nemôžu doplácať na príživníkov.

Neviem čo je na tomto rasistické. Za tieto frázy o rasizme sa schovávajú ľudia platení z našich daní, ktorým vyhovuje tento systém.

A znova sa nebojím povedať, že nie policajti alebo slušní ľudia sú vinní, ale na vine je tento zlý systém.

Stanovisko primátora k školskej dochádzke

Na základe dostupných informácií bolo zistené, že niekoľko rodičov rómskej národnosti odmietlo poslať svoje deti do školy. Primátor mesta Zlaté Moravce Ing. Peter Lednár, CSc. následne osobne ubezpečil zástupcov rómskej komunity o tom, že sa nemusia báť o bezpečnosť svojich detí a vyzval ich, aby nenarúšali vyučovací proces ich neodôvodnenou absenciou. V prípade ak aj napriek ubezpečeniu primátora budú rodičia brániť účasti svojich detí na vyučovaní, podá podnet na Úrad práce sociálnych vecí a rodiny, aby sa vec prešetrila a vyvodili sa prípadné dôsledky ak sa zistí porušenie zákona.

Ing. Peter Lednár, CSc.

primátor mesta

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button