AktualityPodujatiaŠkolyVideo

Deň učiteľov

poradna

Myslím, že byť v dnešnej dobe učiteľom je veľmi obdivuhodné. Táto práca si zaslúži neskutočný obdiv, ak ju človek, ktorý sa pre ňu rozhodne , robí od srdca. Pretože v čase, kedy už neplatia isté zásady a morálka, v čase, v ktorom sa naše deti snažia byť sami sebou a správajú sa ako nevyčerpateľný zdroj energie, sú „najmúdrejšie“ a neskutočne individuálne bytosti už od narodenia, všetkým učiteľom , ktorí statočne zvládajú svoje remeslo s nadhľadom, obrovskou dávkou trpezlivosti a k tomu s úsmevom na tvári, patrí vďaka. Vďaka predovšetkým za ich prístup k deťom či už z pozície pedagóga, priateľa alebo „rodiča“, pretože s nimi trávia väčšiu časť dňa a na to, akí ľudia z nich časom vyrastú, majú veľký vplyv.

Deň 28. marec v kalendári patrí každoročne Dňu učiteľov. Na margo tohtoročného sviatku, si Mesto Zlaté Moravce tých najlepších z nich uctilo slávnostným ceremoniálom spojeným s odovzdaním ocenení za ich skvelý prístup a zodpovednú prácu, s krásnym divadelným predstavením zo života v podaní hercov Divadla Jozefa Gregora Tajovského „Nesmejte sa prosím“.

Ocenení boli:

Mgr. Marta Košútová – učiteľka 1.stupňa ZŠ Pribinova. Za dosahovanie výborných výsledkov vo výchovno-vzdelávacom procese, za prípravu žiakov na súťaže a olympiády a prácu s imobilnými žiakmi. Vedie krúžok mažoretiek, s ktorými reprezentuje školu na rôznych podujatiach, organizuje podujatia a prácu v školskej knižnici. Je aktívna, iniciatívna, pracovitá.

Viera Sýkorová – učiteľka MŠ Žitavské nábrežie. Dosahuje výborné výsledky v práci s deťmi, uplatňuje inovačné metódy práce, vedie metodické združenie v škole. Je priateľská, flexibilná, komunikatívna a kreatívna.

Anna Strečková – učiteľka MŠ Štúrova. Zvyšuje odborné kompetencie, vyhodnocuje ich dosiahnutie u detí, pracuje v Rade školy, aktívne sa zapája do podujatí organizovaných školou a Mestom, je ochotná a zodpovedná.

Gabriela Šabová – učiteľka spevu v ZUŠ. Jej žiaci úspešne reprezentujú školu na súťažiach a prehrávkach, zúčastňuje sa ako členka v odborných porotách na súťažiach žiakov ZUŠ – Slávik Slovenska, je pracovitá, svedomitá, tvorivá.

Marta Taligová – učiteľka MŠ Kalinčiakova, dosahuje veľmi dobré výsledky v metodickej činnosti a pri práci s deťmi, podieľa sa na tvorbe školského vzdelávacieho programu. Je cieľavedomá, tvorivá a iniciatívna.

PaedDr. Hana Verešpejová – učiteľka prírodopisu a zemepisu v ZŠ Robotnícka, každoročne pripravuje žiakov na olympiády, ktorý dosahujú vynikajúce výsledky v okresných a krajských kolách. Vedie krúžok šikovných rúk, učí nové techniky, postupy prác, spolupracuje s mimovládnymi environmentálnymi organizáciami, každoročne organizuje charitatívnu zbierku ku Dňu narcisov. Je veľmi pracovitá, húževnatá, zodpovedná, neustále na sebe pracuje, vzdeláva sa.

Mgr. Štefan Horváth – učiteľ fyziky a ZPRV v ZŠ Mojmírova. Dosahuje veľmi dobré výsledky v príprave žiakov na fyzikálnu a technickú olympiádu, vedie šachový a stolnotenisový krúžok, pripravuje žiakov na súťaže v orientačnom behu. Je zodpovedný, kolegiálny, už niekoľko rokov vykonáva funkciu predsedu ZO OZPŠaV pri ZŠ.

Ing. Marián Kadlec – vychovávateľ centra voľného času. Vedie strelecký, počítačový a fotografický krúžok, organizátor okresnej streleckej ligy, spoluorganizátor projektu Infovek, spravuje webové stránky CVČ, je predsedom Rodičovského združenia, predseda Rady školy, dokumentuje všetky kultúrno-spoločenské a športové podujatia, je zodpovedný a pracovitý.

-lr-

[nggallery id=209]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button