Aktuality

Post prednostu MsÚ obsadil rodák zo Zlatých Moraviec

poradna

Dnešným dňom bol menovaný za prednostu Mestského úradu PaedDr. Ľubomír Martinka, rodák zo Zlatých Moraviec.

Ľubomír Martinka je ženatý, má troch synov a toho času býva v Nitre. Pätnásť rokov pracoval v oblasti verejnej a štátnej správy na rôznych vedúcich postoch. Okrem iného päť rokov zastával funkciu prednostu Mestského úradu v Nitre.

Úspešne má za sebou manažovanie a realizáciu viacerých projektov v oblasti verejnej správy. Za optimalizáciu modulov informačného systému samosprávy „Karta klienta“ získal prestížne ocenenie ITAPA. V čase prepuknutia hospodárskej a ekonomickej krízy bol autorom zaujímavého a hodnotného projektu „Solidarita s občanom“, ktorý bol implementovaný na podmienky mesta. Pod jeho vedením sa spúšťal jeden z pilotných projektov v rámci Slovenska – Programové rozpočtovanie samosprávy. Inicioval, riadil a aktívne sa podieľal na riešení a zostavení nosných koncepcií mesta prakticky prierezom vo všetkých oblastiach originálnych a prenesených kompetencii samosprávy v meste Nitra, vrátane Plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja alebo aj projektu E – goverment krajských miest.

Okrem len sčasti spomínaných pracovných a odborných skúseností a úspechov v rámci samosprávy, je napríklad držiteľom ocenenia Slovenského olympijského výboru Cena Fair – play, ale aj bronzovej plakety za rozvoj UKF Nitra, či striebornej za rozvoj PF Nitra. Je autorom odborných publikácii Škola a verejné obstarávanie, Podprahové obstarávanie od A po Z pre verejnú a štátnu správu.

V súčasnosti na CEMI v Prahe ukončuje štúdium odboru Executíva MBA pre vrcholových manažérov v rámci udelenia titulu vyššieho manažérskeho stupňa – MBA. V poslednom období sa venoval aj konzultácii projektov súkromného sektora a verejnej správy pre českú pobočku Central European Management Inteligence Limited.

-red-

 [hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button