Aktuality

Vám, milí čitatelia!

poradna

Mám pocit, že okrem článkov, prostredníctvom ktorých Vás informujeme o dianí v našom meste, je veľmi dôležité, aby som sa Vám prihovorila aj osobne z pozície šéfredaktorky, ako aj z pozície človeka, ktorý takmer celé dva roky vrátane víkendov a sviatkov zasvätil všetok svoj pracovný aj voľný čas práci na novinách a webovej stránke www.zlatemoravce.info, ktorá je už ich neodmysliteľnou súčasťou.

Predovšetkým by som sa všetkým chcela za našu redakciu poďakovať za Vašu vďaku, ďakovné listy, emaily, telefonáty, osobné poďakovania, neustále pozývania na akcie a za Vaše príspevky. Ďakujeme za zvýšený dopyt po Tekovských novinách, čo nás len ubezpečuje v tom, že svoju prácu robí náš tím dobre. Vašu priazeň a spätné reakcie si neskutočne vážime.

Zároveň sa Vám znovu ospravedlňujem za zmenu periodicity, ktorá musela nastať kvôli značnému zníženiu finančných prostriedkov z mestského rozpočtu. Pôvodný zámer zásahu do rozpočtu redakcie bol kvôli zmene papiera za menej kvalitný. Na základe opakovane žiadaných cenových ponúk nedokážeme udržať dvanásť stranové noviny ako dvojtýždenník, pretože zmenou papiera neušetríme 8000 € ročne, o ktoré redakcia rozhodnutím niektorých poslancov prišla – zmena papiera je len 23-28 € na jedno vydanie pri šestnástich stranách (pri dvanástich by bol rozdiel ešte menší).

Keďže nám nová doba s primátorom Petrom Lednárom priniesla iné možnosti posúvania informácií, a to prostredníctvom internetového portálu, ujma vplyvom zmeny periodicity nie je taká veľká ako by bola voľakedy. Práve naopak. Presvedčili sme sa, že táto možnosť je ďaleko výhodnejšia, perspektívnejšia a vyššia ako prostredníctvom tlačového periodika. K tomu prináša so sebou iné výhody ako je rýchlejšia informovanosť a video-reportáže.

Aj vďaka Vám naši čitatelia, sa podarila zvýšiť predajnosť Tekovských novín, a to je v dnešnej dobe veľmi ťažké. Vyžaduje si to neustále zmeny, ktoré bežného spotrebiteľa oslovia natoľko, že so záujmom nedočkavo čaká na ďalšie číslo. Nie je jednoduché osloviť jedným periodikom všetky vekové kategórie, aby si v nich každý niečo s istotou našiel a znovu a znovu po ňom siahal.

Okrem iného pomáhame predovšetkým organizáciám, ktoré pomoc potrebujú viac a ktorých práca a veľakrát ich nezištné úsilie by neboli viditeľné, práve pre nezáujem novinárov o menšie a z ich pohľadu „nezaujímavé“ udalosti.

Mojou úlohou je dozrieť na to, aby sme poskytovali informácie z každého súdka, len informácie zakladajúce sa na pravde, dostatočne podložené nielen argumentami, ale aj zákonmi, odbornými stanoviskami a dotknutými inštitúciami. Aby sa z našich novín tešili tí, ktorých zaujíma práca MsÚ, mestských podnikov aj tí, ktorí sa nejakej akcií zúčastnili a aj tí, ktorí ju vymysleli.

V novinách a na webovej stránke dávame oveľa väčší priestor s oveľa výpovednejšou hodnotou akejkoľvek prezentácie, ako dvojminútové reportáže v televíziách odvysielané raz.

Na svoje si prídu aj tí najmenší, aj väčší, aj seniori.

Vravím to s istotou, pretože najlepším ohodnotením a utvrdením dobrej práce je vždy spätná väzba čitateľa. Za čo tisíckrát zo srdca ešte raz ďakujeme.

Do jesenných dní Vám v mene celej redakcie prajem veľa síl, lebo budú potrebné, pevné zdravie, pokoj v duši a spokojnosť v srdci.

Ľubomíra Rosinská

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button