Aktuality

Branný pretek ZM november 2012

poradna

     V pekné, ufúkané novembrové dopoludnie sa stretlo 15 súťaženia chtivých kynológov so 17 psami, aby si zmerali svoju fyzičku, ako aj vycvičenosť psov na pomerne náročnej, asi 300 m  dlhej trati. Kondíciu súťažiacich a poslušnosť psov dokonale preverili okrem rýchleho behu aj rôzne preskoky a plazenie. Odloženie psom zase komplikovali ich psovodi hodom granátom, kotúľom, či streľbou zo vzduchovky na cieľ. Mimochodom streľba zo vzduchovky bola jedným s najväčším problémom, pretože sklamali aj uznávaní strelci. Môžem s určitosťou konštatovať, že hlavnú vinu na jej pomerne veľkom nezdare niesol silný bočný nárazový vietor, ktorý vychyľoval strely  na 10 m dlhej dráhe o 2-3 cm. Pretekalo sa v dvoch kategóriách: psi do 1 roka a nad 1 rok. Po absolvovaní behu všetkými pretekármi, nasledovala druhá časť preteku rozdelená na obranu pre dospelé služobné plemená a privolávačku a aport pre neslužobné a mladé psy. Prezentácia súťažiacich bola spojená s kontrolovaním očkovacích preukazov (Barbora Verešová), kde aj napriek niekoľko týždňovému upozorneniu o tejto skutočnosti pred súťažou si niektorí preukaz zabudli priniesť a čo je horšie, našiel sa aj jeden člen taký, čo okrem toho, že si zabudol preukaz, ho nemal ani v poriadku a tak nebol do súťaže pripustený.

   Samotná súťaž začala s miernym sklzom, ktorý prevalcoval hladký následný priebeh. Záver opäť trošku pokrivkával, nakoľko sa pomerne dlho čakalo na nahadzovanie výsledkov do PC. Po 13. hodine sme vyhlásili víťazov.

  • Kategória mladých psov:1.Halanda, 2. Paluška, 3. Krúpa
  • Dospelí psi: 1. Paluška, 2. Krúpa, 3. Kéryová

Rozhodcovia Ondrejková Michaela a Géci Miroslav rozhodovali korektne a spravodlivo. Veľmi potešilo aj hrdinské zápolenie mládeži, ktorá sa zapojila v nezvyčajnom počte.

   Súťažiaci sa mohli počas akcii zadarmo občerstviť nealko nápojmi, uvarenými párkami, či teplým čajom. Nečakaným prekvapením a spestrením pohostenia boli výborné sladké aj slané koláče Barbory Verešovej, za ktoré jej ďakujeme. Na súťaži sme zápasili s akútnym nedostatkom pomocníkov, avšak vďaka nezištnej pomoci Sýkoru, Lenárta, Kéryovej ml., Géciho Jozefa,  ako aj niektorých samotných súťažiacich sme akciu organizačne aj technicky zvládli pomerne dobre.

   Druhý ročník Branného preteku kynológov máme teda úspešne za sebou a žiada sa mi ešte zdôrazniť, že hlavne vďaka obetavému prístupu členov výboru a finančnej podpory mesta Zlaté Moravce.

Dovidenia o rok!

RNDr. Jozef Paluška, predseda KK    

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button